Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi vil dø for Kosovo

- Vi er uskyldige ofre for Natos aggresjon. Vi vil dø for å beskytte vår framtid og vår nasjon, sa Jugoslavias visestatsminister Vuk Draskovic til CNN i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vil gjerne få til en politisk løsning på denne situasjonen, men ingen vil høre på våre argumenter. Milosevic kan ikke endre det faktum at Kosovo ikke bare er en del av Serbia, men selve fundamentet for Serbia. Kosovo betyr mer for serberne enn Jerusalem betyr for jødene. Å miste Kosovo er som en dødsdom for Serbia. Vi har ikke lyst til å dø for dette, men vi må være villige til å dø for å forsvare Kosovo, sa visestatsministeren til CNN.

Avviser diplomati

På spørsmål om hvorvidt Milosevic og en jugoslaviske regjeringen er villig til å gå til forhandlingsbordet enda en gang, svarte Draskovic at det ikke lenger går an å snakke «det diplomatiske språket».

- Den forbrytelsen vi er blitt utsatt for, hindrer videre diplomatiske samtaler. Vi serbere er veldig, veldig skuffet over Nato.