- Vi vil få et samfunn som bygger på hellige skrifter fra 600-tallet

Steinar Lem står fast ved at norsk kultur trues av muslimer.

VERNEVERDIG KULTUR: «Den norske kulturen er like verneverdig som den tibetanske kulturen. Derfor må taket på ikke-vestlige innvandrere begrenses sterkt», skriver Steinar Lem. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
VERNEVERDIG KULTUR: «Den norske kulturen er like verneverdig som den tibetanske kulturen. Derfor må taket på ikke-vestlige innvandrere begrenses sterkt», skriver Steinar Lem. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Miljøforkjemperen Steinar Lems utspill om at norsk kultur trues av muslimer, har ikke uventet vakt sterke reaksjoner. 

Fra sykesenga på Akershus universitetssykehus forteller Lem at nettopp kreftdiagnosen og vissheten om at han kanskje ikke får leve ut året, er årsaken til at han nå tar bladet fra munnen for å si hva han egentlig mener om norsk innvandringspolitikk.

Det som for alvor startet debatten var et innlegg på nettsidene til Human Rights Service, der Lem skrev «Oslo får snart et flertall med ikke-vestlig bakgrunn, med stø kurs vil det samme kunne skje med hele landet i løpet av dette århundret».

Naive SSB-tall- Hvilket tallmateriale legger du til grunn for denne påstanden?

- Jeg har brukt Human Rights Service som sier at det vil skje i 2029. Når jeg bruker et så åpent ord som snart, så er vel det om en utvikling som er uomtvistelig, sier Lem til Dagbladet.- Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) anslås det at muslimer vil utgjøre mellom 4 og 11 prosent av den norske befolkningen i 2060. Mener du fortsatt at norsk kultur er truet?- Ikke på det grunnlaget, men SSB opererer med en begrepsbruk som er veldig politisk korrekt. 2.-generasjonsinnvandrere telles ikke med i deres regnskap. Det er veldig naivt. Veldig mange 2.- og 3.- generasjonsinnvandrerne er mer agressive og mer radikale i muslimsk retning enn foreldrene. De var moderate og brukte ikke hijab.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer