PRESSEKONFERANSE: Politidirektør Øystein Mæland (midten), politimester Anstein Gjengedal i Oslo (t.v.) og politimester Sissel Hammer (t.h.) i Nordre Buskerud politidistrikt. Bildet er tatt under en pressekonferanse om status en uke etter bomben i Regjeringskvartalet og skytetragedien på Utøya fredag 22. juli. I stiller de til pressekonferanse igjen.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix .
PRESSEKONFERANSE: Politidirektør Øystein Mæland (midten), politimester Anstein Gjengedal i Oslo (t.v.) og politimester Sissel Hammer (t.h.) i Nordre Buskerud politidistrikt. Bildet er tatt under en pressekonferanse om status en uke etter bomben i Regjeringskvartalet og skytetragedien på Utøya fredag 22. juli. I stiller de til pressekonferanse igjen. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix .Vis mer

- Vi vil forsøke å gi de pårørende noen svar

Politidirektoratet, Oslopolitiet og Nordre Buskerud politidistrikt vil informere om politiets respons på terrorangrepene 22. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politidirektoratet har i dag innkalt til pressekonferanse i Oslo kongressenter.

Politidirektør Øystein Mæland samt representanter fra Oslo og Nordre Buskerud politidistrikt vil være til stede.

- Vi vil informere om politiets arbeid den første tiden etter terrorangrepene, sier kommunikasjonsdirektør i Politidirektoratet, Wenche Bjørngaard til Dagbladet.

Hun sier at den ekstraordinære pressekonferansen holdes av hensyn til de pårørende.

- De pårørende har et informasjonsbehov, og vi vil forsøke å gi noen svar i forkant med den vanskelige helga mange pårørende går inn i, sier Bjørngaard.

Fredag er de pårørende til de drepte invitert ut på Utøya i følge med politifolk og mannskaper fra Røde Kors. Lørdag skal de overlevende og deres pårørende besøke Øya. Søndag er det nasjonal sørgedag landet over, og det holdes en minnemarkering i Oslo Spektrum.

Det er stilt flere spørsmål om politiets respons på terrorangrepene, særlig rundt politiets taktiske vurderinger for å komme raskest mulig ut til Utøya. Denne kritikken er de siste dagene også kommet fra pårørende via sine bistandsadvokater.

- Dette er ikke for å forsvare oss, men for å informere om hvor vi står nå. Bildet av hvordan politiet har reagert blir stadig tydeligere, og evalueringen av vår respons på terrorangrepene fortsetter, sier Bjørngaard.

Dagbladet vil sende pressekonferansen direkte klokka 16.30.

I LAND: Politistyrken fra Delta-troppen i Oslopolitiet gikk i land på Utøya klokken 18.25, etter å ha lagt ut på en sjørute som var fem ganger lenger enn om de hadde reist over fra Utvika. Også pårørende har stilt spørsmål ved politiets taktikk for å komme raskest mulig til Utøya. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
I LAND: Politistyrken fra Delta-troppen i Oslopolitiet gikk i land på Utøya klokken 18.25, etter å ha lagt ut på en sjørute som var fem ganger lenger enn om de hadde reist over fra Utvika. Også pårørende har stilt spørsmål ved politiets taktikk for å komme raskest mulig til Utøya. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer