Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi vil fortsette kampen mot terroristene til de er utryddet

Putin besøkte terror-ofrene i Volgograd.

SYKEHUSBESØK : Bombene i Volgograd ryster Russland. Her får en av de overlevende besøk av Vladimir Putin på sykehuset. Foto: RIA NOVOSTI, REUTERS
SYKEHUSBESØK : Bombene i Volgograd ryster Russland. Her får en av de overlevende besøk av Vladimir Putin på sykehuset. Foto: RIA NOVOSTI, REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russlands president Vladimir Putin besøkte onsdag flere av de overlevende etter terrorangrepene mot byen Volgograd.

Les Dagblad-leder: Putin møter sin nemesis

Presidenten møtte også med den nasjonale sikkerhetstjenesten og innenriksministeriet, som landets politi er underlagt, i byen. Her gjentok han nok en gang at terror aldri kan unnskyldes:

- Uansett hva som motiverte de kriminelle til denne handling, finnes det ingenting som kan rettferdiggjøre kriminalitet mot sivile, særlig mot kvinner og barn, sa Putin ifølge nyhetsbyrået AP.

Også i sin årlige nyttårstale, dagen før, var presidententen krystallklar:

- Jeg er sikker på at vi på voldsomt vis vil fortsette kampen mot terroristene til de er utryddet, sa Putin da.

Terrorbølge Tilsammen er minst 34 mennesker drept i terroranslagene søndag og mandag, 65 skal ha blitt skadet. Søndag sprengte en selvmordsbomber seg selv og 17 andre inne på byens jernbanestasjon. Dagen etter slo en annen selvmordsbomber til mot en buss - som var på vei til sykehuset som behandlet de skadde fra det første terroranslaget. Minst 16 ble drept også i dette angrepet.

13. oktober ble også en buss angrepet av en kvinnelig selvmordsbomber, og minst sju ble drept.

Volgograd har blitt et senter for terror, og russisk politi jobber ut fra den teorien at det er en sterk terrorcelle i byen, som ligger bare 65 mil fra OL-byen Sotsji - og enda kortere fra arnestedet for russisk terror, de tre republikkene i russisk Nord-Kaukasus, Tsjetsjenia, Ingusjetia og Dagestan.

Fienden kommer innenfra  Ingen har imidlertid tatt på seg ansvaret for  terroren i Volgograd.

Men som Dagbladet omtalte tirsdag, er en av terroristene fra søndagens anslag identifisert, og det kan det se ut som om russiske, militante konvertitter står bak.

Russisk politi har startet en storaksjon i Volgograd-området etter terroren. Politi og spesialstyrker jobber på spreng for å knekke terrornettverket i det som altså trolig er en ny front i Russland kampen mot terrorister: kampen mot etniske russere som har konvertert til islam.

Flere personer har blitt arrestert i etterkant av angrepene, men det er uklart om de har hatt noe med bombene å gjøre.

Ifølge New York Times er flere kilder i det amerikansk politi- og etterretningsmiljøet mer bekymret for sikkerheten under Sotsji-lekene enn de har vært i noen andre OL siden OL i Athen i 2004.

TERRORBØLGE : Bombene i Volgograd ryster Russland. Her får en av de overlevende besøk av Vladimir Putin på sykehuset. Foto: RIA NOVOSTI, REUTERS
TERRORBØLGE : Bombene i Volgograd ryster Russland. Her får en av de overlevende besøk av Vladimir Putin på sykehuset. Foto: RIA NOVOSTI, REUTERS Vis mer