- Vi vil fri våre brødre

Terroristen Osama bin Laden vil bruke all makt for å fri fengslede kompiser i USA, Egypt og Saudi-Arabia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trusselen mot de tre landene ble sendt på den Quatarske tv-kanalen Al-Jazeera. Sendingen viser en avmagra bin Laden og medsammensvorne i et møte, skriver ABC.

- Vi sverger at vi vil bruke all vår makt for å fri våre fengslede brødre, sier bin Laden i sendinga.

Osama bin Laden er en av verdens mest ettersøkte menn. FBI har utlovet en dusør på 45 millioner kroner for mannen som skal stå bak angrepet på to amerikanske amabassader i Afrika i 1998.

Sammen med terroristen sitter psykiateren Ayman al-Zawahiri, Bin Ladens høyre hånd, og lederen for den væpna gruppen Jamaa Islamiya, Rifai Ahmad Taha. Begge menn er dømt til døden in absentia i Egypt. Med i videoen er også sønnen til en av mennene bak 1993-bombinga av World Trade Center i New York. Faren Sheikh Abdel Rahman er fengslet i USA for å ha gitt ordren til bomben som tok livet av seks og skadet tusen andre, og er en av de bin Laden skal bruke alle midler for å få fri.

Amerikanske myndigheter er usikre når bin Ladens trusler ble filmet. Al-Jazeera ansatte tror videoen er fra april. De fikk den fra Hellig krig kanalen, Al-Jihad, som er nært tilknyttet Taliban-regimet i Afghanistan, hvor bin Ladens terrorleir ligger.

TERROR:</B> Den mistenkte terroristen Osama bin Laden truer med maktbruk for få ut fanger i USA, Egypt og Saudi-Arabia.