- Vi vil gjøre alt, og jeg mener alt, for å drepe den reformen

President Obama vil trolig slite med mer enn bare helsereformen etter morgendagens mellomvalg i USA.

KOMPROMISSLØS STILLINGSKRIGER? : Republikanerne sier seg ikke villig til å kopromisse om politiske saker etter morgendagens mellomvalg dersom de som ventet vinner flertallet i Representantenes hus. Det vil kunne tvinge Obama til selv å måtte kompromisse, hvis han vil unngå stillingskrig. Foto: Kevin Lamarque/REUTERS.
KOMPROMISSLØS STILLINGSKRIGER? : Republikanerne sier seg ikke villig til å kopromisse om politiske saker etter morgendagens mellomvalg dersom de som ventet vinner flertallet i Representantenes hus. Det vil kunne tvinge Obama til selv å måtte kompromisse, hvis han vil unngå stillingskrig. Foto: Kevin Lamarque/REUTERS. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Meningsmålingene har sagt det samme lenge nå. Demokratene kommer til å tape for Republikanerne ved tirsdagens mellomvalg til Kongressen i USA. Derfor fremstår heller ikke tallene fra USA Today/Gallups siste meningsmåling sjokkerende.

Også de taler om nederlag for Obama og hans partiorganisasjon. Republikanerne leder såpass mye på meningsmålingene at uansett valgutfall vil de, ifølge gallupen, vinne de 40 setene de trenger for å få flertallet i Representantenes hus - det ene av de to kamrene i Kongressen, der Senatet er det andre.

Dermed vil Republikanerne - eller Great Old Party (GOP), som partiet også kalles i USA - kunne sette seg på 224 av setene i Representantenes hus, mens det til Demokratene kun vil stå igjen 168 seter, iflølge nylig oppdaterte tall fra Realclearpolitcs.

To konfronterende år Dersom meningsmålingenes prognoser slår til i morgen, kan det dermed være duket for to konfronterende år i amerikansk politikk.

- Tiden er ikke inne for kompromisser, sa Republikanernes leder i Representantenes hus, John Boehner, til TV-kanalen MSNBC for noen få dager siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer