- Vi vil ha tips fra deg

Du er mange steder vi ikke er, fortell oss derfor hva som skjer. Bruk en av Dagbladets mange kanaler, og tips oss om smått og stort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De neste 30 ukene skal Dagbladet dele ut én telefon i uka. Ukas beste nyhetstips eller -bilde vil bli honorert med en splitter ny Samsung E700-telefon. I tillegg vil alle bilder som kommer på trykk, og tips som blir brukt, bli honorert på vanlig måte. Dagbladet ønsker at våre våkne lesere skal knipse bilder av hendelser og morsomme situasjoner.

- I Dagbladet blir vi glade hver gang tipstelefonen ringer. Eller hver gang det kommer et tips på e-post eller sms. Leserne er våre viktigste observatører når det skjer ting i vårt samfunn, enten det er en stor avsløring eller en hyggelig liten hverdagshistorie, sier nyhetsredaktør Eivind Ljøstad. Han, politisk redaktør Marie Simonsen og sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen understreker viktigheten av at avisa har en toveiskommunikasjon med leserne.

- Vi lever av tips og kontakt med leserne. Det er mye av det vi får inn som tips, som er utgangspunkt for sakene vi skriver, sier Simonsen.

Nyheter om mennesker

Eriksen er enig, og ønsker kontakt med folk fra sør til nord.

- Vi vil ha nyheter og historier om og fra mennesker i hele Norge. Det kan bare dere der ute hjelpe oss med, sier sjefredaktøren. Avisa ønsker ikke bare tips om saker som kan havne på forsida, vi ønsker oss tips om smått og stort. Og vi er heller ikke bare ute etter dramatiske meldinger. Dagbladet ønsker å motta tips også fra Idretts-Norge, kulturliv, politikk og samfunn.

- Si fra hvis det er en person du mener fortjener omtale, eller ting du reagerer på, sier nyhetsredaktøren. Han tror at den teknologiske utviklingen vil bringe avisa nærmere leserne.

- Nå som flere og flere nordmenn har skaffet seg digitale fotoapparat eller mms-telefoner, inviterer vi leserne til å sende oss bilder når de mener Dagbladet bør rapportere om en hendelse. Det kan være alt fra den klassiske historien om andefamilien som går over motorveien, til alvorlige hendelser som ulykker og kriminelle handlinger.

 TA KONTAKT:  Politisk redaktør Marie Simonsen, sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen, nyhetsredaktør Eivind Ljøstad og resten av Dagbladets stab vil gjerne høre fra deg. Nå kan du også sende oss en tekstmelding eller et bilde fra din mobiltelefon. Foto: Robert S. Eik
TA KONTAKT: Politisk redaktør Marie Simonsen, sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen, nyhetsredaktør Eivind Ljøstad og resten av Dagbladets stab vil gjerne høre fra deg. Nå kan du også sende oss en tekstmelding eller et bilde fra din mobiltelefon. Foto: Robert S. Eik Vis mer

Dagsorden

- Pressehistorien er full av historier der tips fra lesere har ført til store oppslag i avisene. Ledere har fått sparken, urettferdighet og overgrep er avslørt, og mange ganger er det satt søkelys på viktige saker som ellers ikke ville fått sin fortjente oppmerksomhet, sier Ljøstad. Nyhetsredaktøren mener at også leserne kan være med på å hjelpe avisa til å sette dagsorden.

- Det er i dette samarbeidet mellom lesernes reaksjoner på rett og urett og redaksjonens evne til å sette dagsorden, at avisene fungerer best.

Fra og med i dag er det en rekke kanaler som leder inn til Dagbladet:

Hvis du har kamera på mobiltelefonen, kan du sende oss et bilde via SMS. Det er gratis, og du merker sendingen med «tips» og sender den til 1937.

Et kortfattet tips kan sendes til oss via SMS. Merk tekstmeldingen med «tips» og send den til 1937. Det er gratis å sende meldingen.

Du kan sende oss digitale bilder via e-post. Skriv en kort forklaring av motivet og send mailen til 1000tipset@dagbladet.no

Den samme adressa kan brukes til å sende oss tips om nyhetshendelser eller andre historier du tror kan interessere oss og leserne.

Selv om teknologien åpner for nye kommunikasjonsmuligheter, kan du fortsatt ringe vår tipstelefon. Nummeret er 22200000.

- Du kan tjene opptil 10000 kroner på et godt tips og/eller bilde. Alle tipsere kan selvsagt være anonyme, sier Eivind Ljøstad.