VIL KOMME I GANG: Drapstiltalte Joshua French er innstilt på å komme i gang med rettssaken i Ndolo-fengselet i Kinshasa. Advokat Hans Marius Graasvold sier at de etter all sannsynlighet ikke kommer til å be om en ny utsettelse når retten settes på tirsdag. Arkivbilde: John T. Pedersen / Dagbladet
VIL KOMME I GANG: Drapstiltalte Joshua French er innstilt på å komme i gang med rettssaken i Ndolo-fengselet i Kinshasa. Advokat Hans Marius Graasvold sier at de etter all sannsynlighet ikke kommer til å be om en ny utsettelse når retten settes på tirsdag. Arkivbilde: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Vi vil ikke begjære en ny utsettelse

Joshua French vil komme i gang med drapssaken, ifølge advokaten hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KINSHASA (Dagbladet): Hans Marius Graasvold, som er dødsdømte Joshua Frenchs norske advokat i Kongo, sier de ikke kommer til å begjære en ny utsettelse av rettssaken, hvor French står tiltalt for å ha drept Tjostolv Moland.

- Slik det ligger an nå, kommer vi ikke til å begjære en utsettelse, sier Graasvold til Dagbladet i Kinshasa, og forteller at det blant annet har en sammenheng med at helsetilstanden - som gjorde at saken ble utsatt i forrige uke - ble bedre.

Graasvold sa til Dagbladet i går at French er innstilt på å komme i gang med saken raskest mulig. Han har blitt undersøkt av to norske leger etter utsettelsen sist fredag.

Rask rettssak Graasvold tar imidlertid forbehold om at situasjonen kan endre seg.

- Men det er en dag i mellom her, så det er umulig å si helt sikkert hva som skjer, legger han til

Graasvold sier at de også ønsker at saken blir avgjort i løpet av denne uka.

- Vi vil gjennomføre den på tirsdag, onsdag og så på fredag, sier han.

Både Grosvold og advokat Marie Andre Mwila, som er Frenchs kongolesiske forsvarer, har hatt samtaler med nordmannen i Ndolo-fengslet i dag.

- Han er klar. Vi tror saken vil ta to til tre dager, sier Mwila til Dagbladet.

Kripos på vei Den kongolesiske påtalemyndigheten hevder å ha funnet spor av sovemedisiner i blodet til Moland, og mener dette er bevis for at han ble drep.

Etterforskere fra Kripos er på vei til landet i forbindelse med rettssaken. De er forberedt på vitne om sine funn, som viser at Tjostolv Moland ikke ble drept i august i fjor, men det er foreløpig ikke bekreftet om de får. Graasvold er imidlertid optimistisk.

- Jeg har fått inntrykk av at det skal gå greit, sier han.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få klarhet i om den kongolesiske patologen som deltok i obduksjonen skal vitne.