HÅPER PÅ VERDIG VALGKAMP: Flere hundre mennesker hadde møtt opp på åpningen av lokalvalgkampen utenfor Stortinget i dag. 
Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn var blant de som talte.
Foto: Sara Johannessen / Scanpix
HÅPER PÅ VERDIG VALGKAMP: Flere hundre mennesker hadde møtt opp på åpningen av lokalvalgkampen utenfor Stortinget i dag. Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn var blant de som talte. Foto: Sara Johannessen / ScanpixVis mer

- Vi vil ikke bli tatt på med silkehansker

Aps byråslederkandidat under åpningen av lokalvalgkampen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frps ordførerkandidat Carl I. Hagen var i dag med å åpne lokalvalgkampen utenfor Stortinget, der det var appell fra alle politiske partier.

Dette er første gang Hagen snakker offentlig etter terrorangrepet i Oslo og massakren på Utøya.

- Ærede Oslo-borgere, innledet Hagen sin appell, før han gikk over til å snakke om terrorangrepene og massakren, som han karakteriserer som «kaldblodige» og «ondskapsfulle» handlinger.

- Vi er alle AUF'ere - Dette var en terrorhandling begrunnet med et ønske om en ny samfunnsordning. Dessverre ble et stort antall unge mennesker med et brennende hjerte for demokratiet massakrert på Utøya av den samme kadblodige terrorist, sa han videre.

- De grusomme voldshandligene har vært begrunnet med at det var et angrep på Arbeiderpartiet, men det var ikke bare det. Vi ble alle rammet, selv om det selvsagt var arbeiderbevegelsen som fikk et direkte slag, fortsatte han.

- Dette var et implisitt angrep på samfunnet. Aldri før har vi kunnet si i soldiaritet at vi alle er sosialdemokrater og AUF'ere, sier Carl I.Hagen.

Fokus på verdighet Dagbladet skrev i går at det er en intern strid i Frp om hvorvidt partiet skal moderere seg i retorikken i respekt for ofrene og de etterlatte etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Car I. Hagen sier i et intervju med Dagbladet i dag at Fremskrittspartiet ikke har noe å skamme seg over i innvandrings- og islamdebatten. Han sier videre at han har laget seg et forsett om å unngå personkarakteristikker i valgkampen som begynner i dag.

- Så når valgkampen nå sakte begynner, håper jeg vi klarer å gjennomføre en verdig, opplysende og klargjørende valgkamp. I tillegg håper jeg vi får en høy valgdeltakelse som viser at vi som samfunn slår ring rundt vårt demokrati, sa han i sin appell.

- Vil ikke særbehandles Dette budskapet ble gjentatt i mange av appellene utenfor Stortinget i dag.

- Ja, Arbeiderpartiet og AUF er hardt rammet, men vi vil ikke særbehandles og vi vil ikke at andre partier skal ta på oss med silkehansker. Demokrati skal være mer enn et ord i festtaler, sa Libe Rieber Moen, byrådslederkandidat for Arbeiderpartiet.

FOKUS PÅ DEMOKRATI: Et av gjennomgangstemaene i appellene utenfor Stortinget var at fokuset på demokrati og en verdig valgkamp.

Lørdag formiddag var det felles valgkampåpning for Oslo-partiene utenfor Stortinget. Flere hundre mennesker hadde møtt opp på åpningen. 
 
Foto: Sara Johannessen / Scanpix
FOKUS PÅ DEMOKRATI: Et av gjennomgangstemaene i appellene utenfor Stortinget var at fokuset på demokrati og en verdig valgkamp. Lørdag formiddag var det felles valgkampåpning for Oslo-partiene utenfor Stortinget. Flere hundre mennesker hadde møtt opp på åpningen. Foto: Sara Johannessen / Scanpix Vis mer

- Oppgaven er å føre kontroversielle debatter i en form som styrker demokratiet, sa hun videre.

Håper på saklig debatt Oslos ordfører Fabian Stang sa også at han håper på en verdig valgkamp.

- I tillegg håper jeg på en valgkamp med en saklig debatt og stor repekt for hverandres standpunkter der vi er uenige, sa Oslos ordfører videre.

SVs ordførerkandidat Marianne Borgen oppfordret alle til å være selvkritiske.

- Vi skal aldri mer møte hatytringer og diskriminerende og rasistiske ytringer med taushet. Vi har alle et ansvar, og kan alle gjøre en forskjell, sa hun.

TALTE FORAN STORTINGET: - Aldri før har vi kunnet si i soldiaritet at vi alle er sosialdemokrater og AUF'ere, sa Carl I.Hagen i sin appell i dag.
Foto: Sara Johannessen / Scanpix
TALTE FORAN STORTINGET: - Aldri før har vi kunnet si i soldiaritet at vi alle er sosialdemokrater og AUF'ere, sa Carl I.Hagen i sin appell i dag. Foto: Sara Johannessen / Scanpix Vis mer