- Vi vil ikke ha flere moskeer i England

Høyreekstremister i protest-tog. Krever gjenkristning av England.

NEI TIL MOSKÉ:  Et hundretalls medlemmer i den høyreekstreme gruppa Britain First inntok i går gatene i Dudley i England. Her ropte de anti-islamske slagord, og krevde at byggingen av en moske i byen skal skrinlegges. Foto: Paul Stringer / Demotix / NTB Scanpix
NEI TIL MOSKÉ: Et hundretalls medlemmer i den høyreekstreme gruppa Britain First inntok i går gatene i Dudley i England. Her ropte de anti-islamske slagord, og krevde at byggingen av en moske i byen skal skrinlegges. Foto: Paul Stringer / Demotix / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et hundretalls høyreekstremister i organisasjonen Britain First møtte opp i byen Dudley i går. Der gikk de i demonstrasjonstog for å protestere mot en moské som er planlagt i byen.

- Vi vil ikke ha flere moskeer i England. Vi er her for å vise vår motstand til megamoskeen som er planlagt i byen, sier ekstremistgruppas nestleder, Jayda Fransen, til BBC. 

Bråkmakere? Men er dere ikke bare bråkmakere? Lurer BBC-journalisten.

- Nei, vi er en disiplinert gruppe. Vi tolererer ikke dårlig oppførsel. Vi er ikke som EDL (English Defence League, journ.anm). Vi vil vise at vi er seriøse . Vi er ikke en gatebevegelse som går rundt og er fulle lager bråk. Men vi vil ikke ha flere moskeer i England, og derfor  demonstrerer vi nå, forklarer nestleder Fransen.

Fortsetter:

- Poenget er at vi vil ikke ha en moské til. Vi vil ikke ha noen moskeer i England, gjentar hun.

Kristne patruljer Dagbladet møtte Jayda Fransen i februar i år. Da hadde hun og medlemmer av Britain First nylig hatt såkalte «kristne patruljer» på østkanten av London, i bydelen Tower Hamlets. Denne bydelen har en muslimsk borgermester, og et flertall av innbyggerne er også muslimer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.