- Vi vil ikke ha flere moskeer i England

Høyreekstremister i protest-tog. Krever gjenkristning av England.

NEI TIL MOSKÉ:  Et hundretalls medlemmer i den høyreekstreme gruppa Britain First inntok i går gatene i Dudley i England. Her ropte de anti-islamske slagord, og krevde at byggingen av en moske i byen skal skrinlegges. Foto: Paul Stringer / Demotix / NTB Scanpix
NEI TIL MOSKÉ: Et hundretalls medlemmer i den høyreekstreme gruppa Britain First inntok i går gatene i Dudley i England. Her ropte de anti-islamske slagord, og krevde at byggingen av en moske i byen skal skrinlegges. Foto: Paul Stringer / Demotix / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et hundretalls høyreekstremister i organisasjonen Britain First møtte opp i byen Dudley i går. Der gikk de i demonstrasjonstog for å protestere mot en moské som er planlagt i byen.

- Vi vil ikke ha flere moskeer i England. Vi er her for å vise vår motstand til megamoskeen som er planlagt i byen, sier ekstremistgruppas nestleder, Jayda Fransen, til BBC. 

Bråkmakere? Men er dere ikke bare bråkmakere? Lurer BBC-journalisten.

- Nei, vi er en disiplinert gruppe. Vi tolererer ikke dårlig oppførsel. Vi er ikke som EDL (English Defence League, journ.anm). Vi vil vise at vi er seriøse . Vi er ikke en gatebevegelse som går rundt og er fulle lager bråk. Men vi vil ikke ha flere moskeer i England, og derfor  demonstrerer vi nå, forklarer nestleder Fransen.

Fortsetter:

- Poenget er at vi vil ikke ha en moské til. Vi vil ikke ha noen moskeer i England, gjentar hun.

Kristne patruljer Dagbladet møtte Jayda Fransen i februar i år. Da hadde hun og medlemmer av Britain First nylig hatt såkalte «kristne patruljer» på østkanten av London, i bydelen Tower Hamlets. Denne bydelen har en muslimsk borgermester, og et flertall av innbyggerne er også muslimer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer