NEKTER Å GI SEG: Muammar Kadhafi talte i dag på libysk TV. Dette bildet er tatt i desember i fjor. Foto: EPA/SABRI ELMHEDWI/Scanpix
NEKTER Å GI SEG: Muammar Kadhafi talte i dag på libysk TV. Dette bildet er tatt i desember i fjor. Foto: EPA/SABRI ELMHEDWI/ScanpixVis mer

- Vi vil ikke overgi oss, vi ønsker døden velkommen

Muammar Kadhafi frådet mot Vesten i ny tale i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi vil ikke overgi oss, vi ønsker døden velkommen. Å dø som martyrer er en million ganger bedre, erklærte en bestemt Kadhafi med voldsom pondus på libysk TV i dag.

- Jeg blir i Tripoli, død eller levende, proklamerte den libyske lederen, som styrer et land som er utsatt for massive bombeangrep, borgerkrig og stadig økende intern splid.

Voldsomme angrep Spekulasjonene har gått om hvorvidt Kadhafi er syk. Han talte i dag ut mot sine kritikere.

- Gå ut i byen, kom til basen min, oppfordret lederen.

Det er ikke kommet noen offentlig bekreftelse på at opptakene er ekte, men sitatene er gjengitt hos både BBC og Reuters.

Det var i dag nye, voldsomme bombeangrep mot Tripoli - blant annet mot områdene der Kadhafi ba sine støttespillere om å møte opp.

Den første eksplosjonen inntraff ved 11-tida, og ble raskt etterfulgt av tre andre. Smellene kunne høres over store deler av byen, og tykk, grå røyk veltet opp fra Bab al-Azizia-komplekset, der Kadhafi har sin residens.

Trapper opp NATO har de siste dagene trappet opp luftangrepene mot Tripoli og angriper nå mål i byen med få timers mellomrom. Mandag ble blant annet bygningen til Libyas statlige fjernsynsstasjon truffet.

Bab al-Azizia-komplekset har vært utsatt for flere NATO-angrep de siste ukene.

Totalt har NATO fløyet over 10 000 raid mot landet siden bombeangrepene begynte i mars.

Også Russland, som ikke støttet NATO-aksjonen, mener nå despoten bør trekke seg. Russlands president Medvedev sier nå at Kadhafi har mistet sin legimitet.

- Han bør gå av, sier Medvedev, ifølge BBC.

VOLDSOMME ANGREP: Slik så Tripoli ut i dag. Foto: AFP/Scanpix
VOLDSOMME ANGREP: Slik så Tripoli ut i dag. Foto: AFP/Scanpix Vis mer