SELVSIKRE: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, her med president Vladimir Putin under et møte med russsiske ambassadører, sier at Russland ikke vil handle overilt under presset av EU-sanksjonene mot landet som følge av krisa i Ukraina. Foto: MAXIM ZMEYEV / EPA
SELVSIKRE: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, her med president Vladimir Putin under et møte med russsiske ambassadører, sier at Russland ikke vil handle overilt under presset av EU-sanksjonene mot landet som følge av krisa i Ukraina. Foto: MAXIM ZMEYEV / EPAVis mer

- Vi vil ikke reagere hysterisk på sanksjoner

Russland kommer ikke til å handle etter prinsippet om «øye for øye, tann for tann» i møte med EUs sanksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov.

- Vi ønsker å håndtere situasjonen på edruelig vis, og presidenten har allerede sagt at vi selvsagt ikke kan ignorere det. Men det å synke hen i hysteri og svare på et støt med et støt, er ikke verdi et viktig land, sa Lavrov på en pressekonferanse mandag.

EU har strammet inn sanksjonene mot Russland som følge av Ukraina-krisen.

Foreløpig er det stort sett enkeltpersoner og organisasjoner som er rammet av sanksjonene, men Unionen forbereder sanksjoner som vil hemme sikkerhetssamarbeidet mellom Russland og EU.

En våpenembargo og sanksjoner rettet mot russisk økonomi diskuteres fortsatt.

Sanksjonene kommer bare til å gjøre Russland mer økonomisk uavhengig, mener Lavrov.

- Jeg forsikrer dere om at vi kommer til å overvinne ethvert problem som måtte oppstå i enkelte sektorer av økonomien, og kanskje kommer vi til å bli mer uavhengige og selvsikre i kraft av vår egen styrke, sier utenriksministeren.

- Vi forbereder oss ikke på å handle etter prinsippet om «øye for øye», påpeker Lavrov.

(NTB)