Vi vil ikke se tissen din, Mini!

Mini Jakobsen vil ikke ha kvinnelige journalister i garderoben etter Rosenborgs kamper. Flere av spillerne og direktør Rune Bratseth vil heller ikke det. Mannlige reportere ønskes derimot velkommen. En slik forskjellsbehandling av journalister på grunnlag av kjønn, kan ikke aksepteres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om dette ikke er noen stor sak, er den viktig for kvinner. Jeg forstår godt at kvinnelige sports-journalister reagerer når Rosenborg vil hindre dem i å gjøre en like god jobb som sine mannlige kolleger.

  • Alle som har dekket f.eks. fotballkamper, vet hvor viktig det er komme seg i garderoben sammen med spillerne. Det er der de spontane utbruddene og de skarpe utfallene mot spillere og/eller dommer kommer. Det er der Nils Arne Eggen kan gå språklig berserk i sine utlegninger om Mini som en luftens baron. Ja, helt inn i dusjen har reportere klart å hente ut vinklinger og bilder som er blitt til førsteside-oppslag.

Når Dagbladets frilanser, Mari K. By Rise (neida, hun er ikke kona til RBK-treneren), sist helg måtte overhøre fleipete bemerkninger om at hun ikke har noe i en garderobe å gjøre fordi hun er jente og har null peiling på fotball, må hun finne seg i det. Det er dumt av Mini å slenge ut av seg sånne billige poenger, men Mari må akseptere det fordi dette er «men's room». Få ting er bedre for fotballspillere enn å slenge med leppa om de mest usaklige ting mens de vasker seg - og har en seierspils på vent.

Likevel, Mari K. By Rise er ikke i garderoben for å leke Titten Tei, men for å jobbe. Hun skriver lite om breakdowns og bakrom, men hun er journalist og vil gjerne ha svar på de spørsmålene hun stiller.

  • De færreste av oss menn liker å blottstille oss for det annet kjønn hvis det ikke dreier seg om kona eller kjæresten. Sånn sett har jeg forståelse for Mini som sier at det «berre e ho Anita som får se han naken». Men det velger Mini altså selv. Han ikke stå naken når han intervjues, han kan ta et håndkle rundt livet og behandle begge kjønn likt. Begge parter har en jobb å gjøre.

En moderne underholdningsbedrift som Rosenborg bør venne seg til tanken på at det vil komme flere kvinnelige reportere inn i garderoben. Det er nå snart flere kvinner enn menn som utdanner seg til journalister og noen av dem vil være tøffe nok til å ta opp kampen om å bli best på nyheter fra en mannsbastion som Tippeligaen.

  • Rosenborg må enten behandle alle likt eller stenge døra.