Karasjok kirke:  Det ble ingen radiogudstjeneste i Karasjok Kirke søndag. Foto: Egil Lønmo
Karasjok kirke: Det ble ingen radiogudstjeneste i Karasjok Kirke søndag. Foto: Egil LønmoVis mer

- Vi vil ikke sende radio for å fremme homofiles kamp

Norges Samemisjon droppet radiogudstjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi representerer to ulike teologiske syn. Derfor ble det ikke riktig for oss å sende gudstjenesten på radio, sier Richard Skollevoll, adnimistrasjonsarbeider i Norges Samemisjon.

Norges Samemisjon driver og eier den kristne radiostasjonen DFS, som søndag ikke ville sende opptak fra gudstjenesten i Karasjok kirke. Gudstjenesten ble hold samtidig som Sami Pride ble arrangert.

- Vi vil ikke sende radio for å fremme homofiles kamp, sier Skollevoll.

- Vi er ikke imot homofile Torsdag skrev NRK at Norges Samemisjon ikke ville sende søndagens gudstjeneste på grunn av deres syn på kvinnelige prester og homofile. Fungerende formann i Samemisjonens landsstyre, Oss Eivind Høyvik, bekrefter at gudstjenesten ikke ble sendt grunnet ulik bibelsyn, men understreker at de ikke er mot homofili.

- Vi er ikke imot homofile, men vi følger Guds ord og er imot at de skal leve ut legningen sin, sier Høyvik.

Han legger til at kvinnelige prester også går imot deres prinsipper, men at det var Sami Pride-deltakernes tilstedeværelse i gudstjenesten som gjorde at de ikke ville sende den på radio.

Ikke samarbeid Prost i Karasjok Kirke, Egil Lønmo, forklarer at det ikke var noe spesielt ved denne gudstjenesten, annet enn at noen av Sami Pride-deltakerne var til stede.

- Gudstjenesten ble ikke arrangert i samarbeid med Sami Pride. Arrangørene av festivalen tok kontakt med oss og sa at mange kunne tenke seg å gå i kirken, så vi arrangerte en gudstjeneste.

Han legger til at gudstjenesten var for alle som ville komme, ikke bare festivaldeltakere.

- Vi åpnet ikke kirken spessielt for homofile, for de er velkomen hit til oss når de vil. Men for oss ble det viktig at de følte seg velkomne.

Forbønner for homofile Gudstjenesten ble holdt som en tradisjonell Gudstjeneste, med ett unntak. I forbønnen ble det bedt for homofile som ikke føler seg hjemme der de kommer fra, og de som må flykte fra landene de bor i.

- Homofile er ikke en gruppe, de er en del av oss alle. Vi ville vise dem at de er velkomne hit, sier Lønmo.