Corona-utbrudd i Fredrikstad og Sarpsborg:

- Vi vil ikke skade noen

Forstander for corona-rammet menighet snakker offentlig for første gang.

IKKE GODKJENT FOR 170: Det nye forsamlingsstedet i Skjeberg til den sjiamuslimske menigheten Al-Ghadir Islamsk Senter er opprinnelig en tomannsbolig med garasje og verksted. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix.
IKKE GODKJENT FOR 170: Det nye forsamlingsstedet i Skjeberg til den sjiamuslimske menigheten Al-Ghadir Islamsk Senter er opprinnelig en tomannsbolig med garasje og verksted. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 69.33% Første dose: 78.21%

- Vi vil leve i fred og ikke forstyrre andre. Se bare på bildet av det nye senteret vårt. Det ligger midt i skogen, sier forstander Sadiq Baker Alezairjawi (54) i det sjiamuslimske trossamfunnet Al-Ghadir Islamsk Senter i Østfold til Dagbladet.

Det er første gang han lar seg intervjue av norske medier generelt - og om den alvorlige smittesituasjonen tilknyttet trossamfunnets medlemmer spesielt.

Al-Ghadir Islamsk Senter har ifølge forstanderen vel 700 medlemmer totalt - flest i Fredrikstad kommune, dernest i nabokommunen Sarpsborg og ellers spredt over store deler av landet.

Selv sitter den år gamle forstanderen isolert med påvist covid-19-smitte i huset hjemme i Sarpsborg med kona og fire barn under samme tak.

Skummelt: - Merker ikke noe

- Jeg har ikke merket noe til sykdommen verken før eller nå. Det er det som er det skumle. Mange av våre medlemmer som har fått konstatert smitte, har ikke merket noe. Slik sett er vi ofre selv. Det må ha kommet fra et sted, sier forstanderen til Dagbladet.

Tidligere har forstanderen og menigheten bare formidlet noen tall og beskrivelsen til offentligheten vi Sarpsborg kommune. Det skjedde torsdag 3. september.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer