- Vi vil ikke tilbake til løsarbeidersamfunnet

LO ruster seg til kamp mot midlertidige ansettelser.

TIL KAMP:LO-leder Gerd Kristiansen og resten av fagbevegelsen ruster seg til kamp mot endringene i arbeidsmiljøloven som arbeidsminister Robert Eriksson legger fram i morgen. Her taler Kristiansen på Youngstorget 1.mai. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TIL KAMP:LO-leder Gerd Kristiansen og resten av fagbevegelsen ruster seg til kamp mot endringene i arbeidsmiljøloven som arbeidsminister Robert Eriksson legger fram i morgen. Her taler Kristiansen på Youngstorget 1.mai. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er starten på en radbrekking av arbeidsmiljøloven, og starten på en demontering av trepartssamarbeidet, sier LO-leder Gerd Kristiansen til Dagbladet.

I morgen skal arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) legge fram forslag til endringer i arbeidsmiljøloven. LO mener å ha bragt på det rene at regjeringen går inn for å åpne for midlertidige ansetteler i 9 eller 12 måneder for å bidra til økt fleksibilitet og åpne for at sårbare grupper som yrkeshemmede, ungdom, innvandrere kommer inn i arbeidslivet.

Undergraver heltid - De er allerede mye midlertidighet i arbeidslivet. Over 10 prosent av arbeidsstyrken jobber midlertidig, og det er store mørketall, så det er ikke behov for mer.

Forslaget fra regjeringen vi undergrave hovedregelen om fast ansettelse med prøvetid, og vil undergrave det organiserte arbeidslivet. Hadde arbeidsministeren vært klok, hadde han innkalt partene i arbeidslivet for å drøfte hvordan vi kan få flere svake grupper inkludert i arbeidslivet, sier Kristiansen.

Løsarbeidersamfunnet Hun sier det ikke er forskningsmessig belegg for at hevde at regler som åpner for mer midlertidighet får flere svake grupper inn i arbeidslivet.- Det ser ut til at slaget om arbeidslivet kommer nå. Vi vil slåss mot økt midlertidighet, for vi vil ikke tilbake til løsarbeidersamfunnet, sier Kristiansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer