Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi vil jo ikke ha det sånn

- Det er åpenbart at dette ikke er bra nok, sier Jens Stoltenberg etter at Fafo avslører at det offentlige bryter lover og tariffavtaler.

- VIL IKKE: - Det er åpenbart at dette ikke er bra nok. Vi vil jo ikke ha det sånn, sa statsminister Jens Stoltenberg da han møtte Dagbladet under Arbeidsmandsforbundets landsmøte i dag.  Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
- VIL IKKE: - Det er åpenbart at dette ikke er bra nok. Vi vil jo ikke ha det sånn, sa statsminister Jens Stoltenberg da han møtte Dagbladet under Arbeidsmandsforbundets landsmøte i dag. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er åpenbart at dette ikke er bra nok. Vi vil jo ikke ha det sånn, sa statsminister Jens Stoltenberg da han møtte Dagbladet under Arbeidsmandsforbundets landsmøte i dag. 

I dag kunne Dagbladet presentere en ny Fafo-rapport som viser at det offentlige bryter lover og tariffavtaler når de kjøper private tjenester.

Les hele rapporten her!

Økt usikkerhet Fafo-rapporten avdekker eksempler på forverring av turnusordninger, økt bruk av deltid, økt jobbusikkerhet, utstrakt bruk av overtid og forverring av arbeidsmiljø. Dette på tross av at norske myndigheter gjennom avtaler, lov og forskrift forpliktet seg til å ikke kjøpe tjenester som gir dårligere lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter enn det som er «minstevilkårene i landsomfattende tariffavtaler».

- Denne rapporten er veldig viktig, sa statsministeren da han møtte Dagbladet.

- Dette er en utvikling som har skjedd under de rødgrønne. Hva har man gjort galt?

- Det offentlige må ta ansvar - Her må det offentlige ta ansvar for at de ikke har fulgt de reglene som faktisk allerede eksisterer. Reglene er gode nok, men de må bli fulgt, sa Stoltenberg.

- Anbudsutsettingen har økt under de rødgrønne. Har dette vært en villet politikk?

- Det er ikke i seg selv noe galt at man har kjøpt tjenester. Det betyr bare at kommunene har blitt større og de har fått flere oppgaver. Dette gjelder alt fra asfaltlegging til å pusse opp eller bygge nye skoler. For å kunne gjøre dette, må vi kjøpe mange tjenester, sier Stoltenberg. Han viste til at man nå har startet et samarbeid med arbeidsgiverorganisasjonene og arbeidstakerorganisasjonene om å se nærmere på sosial dumping i renholdsbransjen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media