TVANGSUTSENDTE ASYLSØKERE:

- Vi vil jobbe for å få hjem Atiqullah. Ett sted må grensa gå

SVs Karin Andersen og Aps Freddy de Ruiter vil gjøre sitt for å få den unge, antakelig utviklingshemmede afghaneren tilbake til Norge.

I AFGHANISTAN: Forrige uke ble afghaneren Atiqullah tvangssendt fra Norge til Afghanistan, og Kabul, hvor dette bildet ble tatt. - Dette er en veldig sårbar og utagerende gutt som krever mye oppfølgning. Han er ikke i stand til å ta vare på seg selv, sier hans tidligere verge, Svein Mork Dahl. Foto: Afghan Lives Matter
I AFGHANISTAN: Forrige uke ble afghaneren Atiqullah tvangssendt fra Norge til Afghanistan, og Kabul, hvor dette bildet ble tatt. - Dette er en veldig sårbar og utagerende gutt som krever mye oppfølgning. Han er ikke i stand til å ta vare på seg selv, sier hans tidligere verge, Svein Mork Dahl. Foto: Afghan Lives Matter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For to uker siden ble afghaneren Atiqullah tvangsutsendt fra Norge til Afghanistan, etter at en omdiskutert alderstest viste at han mest sannsynlig var over 18 år. Tidligere verge Svein Mork Dahl, Ap-politiker Freddy de Ruiter og andre ressurspersoner rundt Atiqullah har reagert sterkt på utsendelsen siden gutten antagelig er utviklingshemmet, med et funksjonsnivå på åtte-ni år.

- Folk er veldig opprørte, og jeg sendte et spørsmål til Per Sandberg, som setteminister for innvandrings- og integreringsministeren. Kan Norge tvangssende en person som antagelig er utviklingshemmet til Afghanistan før han er blitt utredet ordentlig? Spør Karin Andersen, stortingsrepresentant for SV i kommunalkomiteen.

- Rart fra Sandberg

Hun ble ikke imponert over Sandbergs svar.

- Jeg synes han svarer rart. Han sier at han sjøl skal legitimere sine helsemessige forhold, men gutten er jo antagelig utviklingshemmet og kan naturlig nok ikke det. Da skulle han ha hatt verge, men den mistet han etter en omdiskutert alderstest. Her er det mye feil. Forvaltningen har ikke gjort hva de skal, og det har ikke statsråden tatt fatt i, sier Andersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer