VIL KIDNAPPE FLERE: Hamas har fått blod på tann etter at de fikk 1027 palestinske fanger frigitt i bytte mot den israelske soldaten Gilad Shalit, som de kidnappet fra en israelsk vaktpost i 2006. Foto: AP/Hatem Moussa/Scanpix
VIL KIDNAPPE FLERE: Hamas har fått blod på tann etter at de fikk 1027 palestinske fanger frigitt i bytte mot den israelske soldaten Gilad Shalit, som de kidnappet fra en israelsk vaktpost i 2006. Foto: AP/Hatem Moussa/ScanpixVis mer

- Vi vil kidnappe flere israelske soldater

Etter at de fikk 1027 palestinske fanger ble løslatt i bytte mot den israelske soldaten Gilad Shalit, vil Hamas fortsette til alle de rundt 6000 palestinske fangene er løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hamas væpnede fløy, som klarte å fange Gilad Shalit i 2006, har fått blod på tann, melder Daily Telegraph.

Mens gårsdagens fangeutveksling av 477 av totalt 1027 palestinske fanger pågikk i bytte mot Shalit, begynte folk på Gazastripen og på Vestbredden å rope slagord om at de krevde flere fanger som «Gilad Shalit».

- Folket vil ha en ny Gilad, folket vil ha en ny Gilad, ropte de.

- Vil fortsette med dette Som svar på ropene sa Folkets motstandskomiteer, den Hamas-dominerte militantkoalisjonen, at de ville kidnappe nok en israelsk soldat for å tvinge Israel til å frigi alle de rundt 6000 palestinske fangene som fremdeles sitter fengslet i Israel.

- Vi vil fange en til soldat og rense alle israelske fengsel for våre fanger, sier en maskert talsmann med pseudonymet Abu Mujahid.

- Vi vil fortsette med dette til alle fangene er befridd, sier han, ifølge nyhetsbyrået Ma'an.

For mange er løslatelsen av over tusen palestinske fanger mot én israelsk soldat et bevis på at Israel lar seg bøye av trusler, og det kan potensielt gjøre at veien til en fredlig løsning enda mer utfordrende.

Vil jobbe med fred Selv sa Gilad Shalit i sitt første intervju etter løslatelsen at han ønsket å jobbe for fred mellom israelerne og palestinerne.

- Jeg håper denne avtalen kan bidra positivt til en fredsavtale. Jeg vil jobbe for fred mellom Israel og Palestina, sa Shalit.

VIL FORTSETTE: Maskerte talsmenn for Folkets motstandskomiteer, den Hamas-dominerte militantkoalisjonen, sier at de vil fortsette til israelske fengsler er tømt for palestinske fanger. Foto: AP/Hatem Moussa/Scanpix
VIL FORTSETTE: Maskerte talsmenn for Folkets motstandskomiteer, den Hamas-dominerte militantkoalisjonen, sier at de vil fortsette til israelske fengsler er tømt for palestinske fanger. Foto: AP/Hatem Moussa/Scanpix Vis mer

Han forteller at han er glad for at palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt og får dra hjem - så lenge de ikke fortsetter med angrep mot Israel.

Reuters melder i dag at USA er bekymret over enkelte av palestinerne som inngår i fangeutvekslingen mellom Israel og Hamas, og har formidlet sin bekymring til den israelske regjeringen.

UD-talsmann Mark Toner sier at USA betrakter noen av fangene som inngår i utvekslingen, som en trussel og er imot at de blir satt fri.

Ikke minst er USA imot at folk som har begått forbrytelser mot amerikanske borgere, blir løslatt.

Toner ville ikke si om fangene som uroer USA, er blant dem som ble løslatt i går, eller de 550 som skal løslates over de neste to månedene. Toner understreker imidlertid at det er Israels suverene rett å løslate dem, og han sier at president Barack Obama er svært fornøyd med at soldaten Gilad Shalit er fri.

ENDELIG LØSLATT: Etter fem år i fangenskap på Gazastripen fikk den israelske soldaten Gilad Shalit komme hjem til Israel i går. Foto: EPA/IDF/Scanpix
ENDELIG LØSLATT: Etter fem år i fangenskap på Gazastripen fikk den israelske soldaten Gilad Shalit komme hjem til Israel i går. Foto: EPA/IDF/Scanpix Vis mer