Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi vil kjempe for framtida vår. Vi vil gå på skole

De syv søstrene og foreldrene deres anker dommen i Oslo tingrett.

20141022 AMMAN  /   IRBID  De sju søstrene som er utvit fra Namsos sammen med sine foreldre, er fotografert i Amman og hjemme i den palestinske flyktningeleiren i Irbid i Jordan. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
20141022 AMMAN / IRBID De sju søstrene som er utvit fra Namsos sammen med sine foreldre, er fotografert i Amman og hjemme i den palestinske flyktningeleiren i Irbid i Jordan. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke tapte AlZanghari ankesaken sin i Oslo tingrett om å få komme hjem til Namsos, der familien føler seg hjemme. Nå er det klart at familien anker saken.

- Vi har bestemt oss for å anke saken. Vi vil kjempe for framtida vår. Det vil sikkert ta lang tid. Kanskje ett eller to år, men vi vil ikke at et nei skal stoppe framtida vår, sier 16-årige Mona AlZanghari til Dagbladet.

Sjokk i Jordan Advokat Arild Humlen representerer familien. Han mener at Norge bryter FNs barnekonvensjon, og at utsendingen av de sju søstrene fra Norge og til kummerlige kår i en flyktningleir i Jordan er nok et eksempel på at at de svakeste av alle, asylbarna, ikke blir tatt på alvor i Norge.

- Hvis ikke de sju søstrene har tilknytning til Norge, lurer jeg på hvem som har det, sier Humlen, som har et debattinnlegg i Dagbladet i dag.

Stemningen hos de sju søstrene og foreldrene i Jordan er tung etter fredagens tap i Oslo tingrett. De har ventet 16 måneder på ankesaken. Vet at det kan ta minst like lang tid med kommende anke.

Vil være barn - Jeg vil vise at vi må tilbake. Her nede forsøker slektninger og naboer å overtale foreldrene våre til at de skal gifte bort meg og søstrene mine. Det er et stort sjokk for oss å leve her i Jordan, sier 16-årige Mona.

Hun og søstrene har sittet hjemme i 16 måneder. Arabisken deres er ikke god nok til at de kan begynne på arabisk skole. Familien har heller ikke råd til å betale for privatskole.

- Vi håper at folk kan forstå hvordan vi har det. Jeg er 16 år og har levd nesten hele livet mitt i Namsos. Vi håper å komme tilbake. Vi vil fortsette utdanninga vår, og vi vil ikke gifte oss. Jeg vil bare leve et liv, som ungdom. Mine småsøstre vil bare fortsette å leke og gå på skolen sånn som før. Sånn som barn gjør, sier Mona.

Ny innsamlingsaksjon i Namsos Det var Støttegruppa for de syv søstre i Namsos som har samlet inn pengene til ankesaken i Oslo tingrett. De støtter familien AlZanghari, og vil fortsette å kjempe for å få jentene tilbake til Namsos.

- Vi hadde et møte i går kveld og er enige om å kjempe videre for jentene. Vi kan ikke la det være som nå, sier Solveig Moen Estil, en av initiativtagerne til støttegruppa.

Kunstneren Sverre Koren Bjertnæs har allerede bidratt med 50 000 kroner for å bistå familien AlZanghari i retten. Nå blir han med videre, han skal blant annet ha en kunstustilling i Namsos i februar.

- Nå har det gått ett og et halvt år siden ankesaken startet. Familien har ventet og ventet, og dette vil ta enda mer tid. Men vi må gjøre alt vi kan, og skal nå starte ny aksjon for å få penger til en ny ankesak. Vi må også prøve å bistå familien på andre måter, sånn at livet deres i Jordan ikke blir så vanskelig, sier Estil.

Les også: • Syv søstre tapte i retten
SPENTE OG REDDE: Syv søstre frykter for framtida
• Syv søstre fanget i Jordan
Advokaten: - Ikke lenger en asylsak
• Trine Skei Grande bekymret over at politiet sender ut så mange asylfamilier
• SV: - KrF og Venstre er lurt i asylbarn-forhandlingene

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling