- Vi vil kjempe for framtida vår. Vi vil gå på skole

De syv søstrene og foreldrene deres anker dommen i Oslo tingrett.

20141022 AMMAN  /   IRBID  De sju søstrene som er utvit fra Namsos sammen med sine foreldre, er fotografert i Amman og hjemme i den palestinske flyktningeleiren i Irbid i Jordan. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
20141022 AMMAN / IRBID De sju søstrene som er utvit fra Namsos sammen med sine foreldre, er fotografert i Amman og hjemme i den palestinske flyktningeleiren i Irbid i Jordan. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke tapte AlZanghari ankesaken sin i Oslo tingrett om å få komme hjem til Namsos, der familien føler seg hjemme. Nå er det klart at familien anker saken.

- Vi har bestemt oss for å anke saken. Vi vil kjempe for framtida vår. Det vil sikkert ta lang tid. Kanskje ett eller to år, men vi vil ikke at et nei skal stoppe framtida vår, sier 16-årige Mona AlZanghari til Dagbladet.

Sjokk i Jordan Advokat Arild Humlen representerer familien. Han mener at Norge bryter FNs barnekonvensjon, og at utsendingen av de sju søstrene fra Norge og til kummerlige kår i en flyktningleir i Jordan er nok et eksempel på at at de svakeste av alle, asylbarna, ikke blir tatt på alvor i Norge.

- Hvis ikke de sju søstrene har tilknytning til Norge, lurer jeg på hvem som har det, sier Humlen, som har et debattinnlegg i Dagbladet i dag.

Stemningen hos de sju søstrene og foreldrene i Jordan er tung etter fredagens tap i Oslo tingrett. De har ventet 16 måneder på ankesaken. Vet at det kan ta minst like lang tid med kommende anke.

Vil være barn - Jeg vil vise at vi må tilbake. Her nede forsøker slektninger og naboer å overtale foreldrene våre til at de skal gifte bort meg og søstrene mine. Det er et stort sjokk for oss å leve her i Jordan, sier 16-årige Mona.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer