- Vi vil kontrollere status til eventuelle folk vi har kommet i kontakt med

Politiet etter meldinger om pågripelse i bildrapssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere medier melder at minst en person er pågrepet i saken. Politiet vil ikke kommentere dette, og sendte nå ut en pressemelding der de bare henviser til en pressekonferanse klokka 15.

- Vi vil ha full kontroll i saken. Det gjelder blant annet status til eventuelle folk vi har kommet i kontakt med, sier lensmann i Ullensaker Morten Huse til Dagbladet.

Jeff Mwangi Kwirikia, faren til Stella Mwangi, døde i en påkjørsel ved Dal tirsdag ettermiddag.

Tidligere i dag aksjonerte politiet mot en garasje i forbindelse med bildrapet. I garasjen står en rød og en svart Citroen Berlingo parkert, med fronten vendt innover.

Jaktet mørk varebil Området rundt huset er sperret av.

Politiet har tidligere opplyst at de har vært på jakt etter en mørk varebil, muligens en Berlingo. De sitter på videoopptak av bilen fra før ulykken fant sted.

Lensmann Huse, ønsker foreløpig ikke å kommentere om de har funnet riktig bil.

- Det vil jeg foreløpig ikke kommentere. Vi holder på med et arbeide som vi skal kontrollere og fullføre, sier Huse til Dagbladet.

Holder pressekonferanse Han ønsker heller ikke å kommentere om det er skader på noen av bilene som står parkert i garasjen.

NÆRT FORHOLD: Stella Mwangi og faren Jeff Mwangi Kwirikia hadde et nært forhold. Tirsdag ble han påkjørt og drept ved Dal. Foto: Tommy Arnesen / Stella Pictures
NÆRT FORHOLD: Stella Mwangi og faren Jeff Mwangi Kwirikia hadde et nært forhold. Tirsdag ble han påkjørt og drept ved Dal. Foto: Tommy Arnesen / Stella Pictures Vis mer

- Vi arbeider foreløpig med flere teorier og vil kontrollere det vi jobber med, sier Huse, men legger til at det har vært en utvikling i saken.

Politiet vil holde en pressekonferanse klokka 15.00. Politiet fikk melding om ulykken tirsdag ettermiddag klokka 14.09, og dødsfallet ble meldt 14.18.

Påkjørselen skjedde på fylkesvei 454 (gamle E6) sør for Dal sentrum. Sjåføren stakk fra stedet. Sjåføren er en mannsperson, trolig i 20-30-åra, har politiet tidligere opplyst.

Dagbladet følger saken.

UNDERSØKER BIL: Politiet ønsker full kontroll i saken før de kan uttale seg om de har funnet riktig bil. Foto: Øistein Norum Monsen
UNDERSØKER BIL: Politiet ønsker full kontroll i saken før de kan uttale seg om de har funnet riktig bil. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer