«Vi vil se - DVD»

Rundt 25 mennesker demonstrerte i dag utenfor Økokrim mot at DVD-Jon er tiltalt for datakriminalitet. De frykter en eventuell dom vil få store konsekvenser for forbrukerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De 25 demonstrantene ropte slagordet «Vi vil se - DVD», og delte ut protestskriv til forbipasserende utenfor CJ Hambros plass 2b i Oslo. På baksiden av arkene var kildekoden til DeCSS trykket. DeCSS er programmet som gjør det mulig å avspille en DVD-plate på datamaskiner.

- Egentlig er det bra at Økokrim vil belyse saken. For her ser det ut til at politikerne ikke har gjort jobben sin, sier styremedlem Knut Yrvin i organisasjonen Elektronisk Forpost Norge (EFN) til Dagbladet.no.

Store konsekvenser

Men han frykter at en eventuell dom mot Jon Lech Johansen (18) kan få store konsekvenser for forbrukerne.

- Saken dreier seg om å få bruke en DVD-plate du har kjøpt på den DVD-spillerne du vil bruke den på. En rettskraftig dom kan føre til at CD-plata du har i stereoanlegget hjemme ikke kan brukes i bilstereoen eller på hytta.

Ikke pirat-kopiering

Demonstrantene kom seg til slutt opp i Økokrims lokaler i sjette etasje. Dagbladet.no og ti demonstranter fikk slippe inn i resepsjonen. Demonstrantene ba om å få snakke med førstestatsadvokat Inger Marie Sunde som har tatt ut tiltalen. Hun var ikke tilgjengelig, men en annen ansatt lovte å legge protestskrivet i posthylla hennes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer