Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi vil skape litt fred, ro og trygghet for våre bussjåfører og passasjerer

Samarbeidsselskap støtter at asylsøkere fra Årdal ikke får ta Valdresekspressen denne uka.

 VIL SKAPE RO:  Administrerende direktør i JVB Kristoffer Kvame sier de vil skape fred, ro og trygghet for både passasjerer og bussjåfører. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
VIL SKAPE RO: Administrerende direktør i JVB Kristoffer Kvame sier de vil skape fred, ro og trygghet for både passasjerer og bussjåfører. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag, morgen etter trippeldrapet på Valdresekspressen, skulle sju asylsøkere Valdresekspressen til Oslo. Det fikk de ikke lov til, og ifølge en avtale mellom Hero og Nettbuss Sogn Billag må de vente til neste uke før de får reise. 

- Skape trygghet Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap (JVB) drifter Valdresekspressen sammen med Nettbuss Sogn Billag. De stiller seg bak beslutningen. 

- Vi har blitt informert om det, men vi har ikke vært med i de samtalene med Hero. Dette er en avtale mellom Hero og Nettbuss Sogn, for å skape litt fred, ro og trygghet for sjåfører og passasjerer, etter en så dramatisk hendelse, sier administrerende direktør Kristoffer Kvame i JVB til Dagbladet.

Han sier dette ikke er et spørsmål om rase, men at det har med trygghet for deres sjåfører og passasjerer å gjøre.

- Fornuftig løsning Også Nor-way bussekspress, som har  Valdresekspressen som en av sine ruter, stiller seg bak beslutningen. Administrerende direktør Bjørn Østbye sier det er en fornuftig løsning.

- Jeg har forståelse for at busselskapet og mottaket synes det ville vært problematisk å sende en gruppe på samme bussrute så tett opp mot hendelsen. Og så lenge det er en avtale mellom de partene, og det er greit for begge, så synes jeg dette er en fornuftig løsning, tatt i betraktning det tragiske som hendte på mandag, sier han til Dagbladet.

Han sier det vil gjøre det mer behagelig for de som skal reise på ruten, uten at han ønsker å anklage noen for noe.

- Det vi ikke må glemme oppe i alt det her, er de pårørende. De gjør seg jo sine tanker, og misforstå meg ikke, men det som har skjedd har jo skapt en usikkerhet blant sjåførene, sier Østbye. 

Sjokkert over bussnekt Regionssjefen i Hero, som driver asylmottaket i Årdal, er sjokkert over at asylsøkerne nå nektes om bord helt fram til neste uke, og sier til Dagbladet at det «ikke stemmer at vi er blitt enige om dette».

Det har ikke lyktes Dagbladet å få kontakt med Nettbuss Sogn Billag for en kommentar, men daglig leder Per Steinar Sviggum sier følgende til bt.no torsdag:

- Det er ikke snakk om at asylsøkerne ikke er ønsket på bussen. Men vi ble enige med Hero om å roe det litt ned, av hensyn til sjåførene. Slik at de skulle få litt avstand til hendelsen.

 ÅRDAL:  Oversiktsbilde over Øvre Årdal, hvor den siktede i trippeldrapssaken var bosatt. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
ÅRDAL: Oversiktsbilde over Øvre Årdal, hvor den siktede i trippeldrapssaken var bosatt. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

Årdal kommune, ved rådmann Frank Westad, ønsker ikke å kommentere saken.

- Dette har ikke vi noe med. Det er ikke vårt bord, sier rådmannen til Dagbladet.

 TRE DREPTE:  Den siktede for trippeldrapet på Valdresekspressen, er fremdeles ikke avhørt. Han ble torsdag varetektsfengslet i fire uker, de to første ukene i isolasjon. Foto: Stig Laberg Øvstetun
TRE DREPTE: Den siktede for trippeldrapet på Valdresekspressen, er fremdeles ikke avhørt. Han ble torsdag varetektsfengslet i fire uker, de to første ukene i isolasjon. Foto: Stig Laberg Øvstetun Vis mer