- Vi vil skape litt fred, ro og trygghet for våre bussjåfører og passasjerer

Samarbeidsselskap støtter at asylsøkere fra Årdal ikke får ta Valdresekspressen denne uka.

VIL SKAPE RO:  Administrerende direktør i JVB Kristoffer Kvame sier de vil skape fred, ro og trygghet for både passasjerer og bussjåfører. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
VIL SKAPE RO: Administrerende direktør i JVB Kristoffer Kvame sier de vil skape fred, ro og trygghet for både passasjerer og bussjåfører. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag, morgen etter trippeldrapet på Valdresekspressen, skulle sju asylsøkere Valdresekspressen til Oslo. Det fikk de ikke lov til, og ifølge en avtale mellom Hero og Nettbuss Sogn Billag må de vente til neste uke før de får reise. 

- Skape trygghet Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap (JVB) drifter Valdresekspressen sammen med Nettbuss Sogn Billag. De stiller seg bak beslutningen. 

- Vi har blitt informert om det, men vi har ikke vært med i de samtalene med Hero. Dette er en avtale mellom Hero og Nettbuss Sogn, for å skape litt fred, ro og trygghet for sjåfører og passasjerer, etter en så dramatisk hendelse, sier administrerende direktør Kristoffer Kvame i JVB til Dagbladet.

Han sier dette ikke er et spørsmål om rase, men at det har med trygghet for deres sjåfører og passasjerer å gjøre.

- Fornuftig løsning Også Nor-way bussekspress, som har  Valdresekspressen som en av sine ruter, stiller seg bak beslutningen. Administrerende direktør Bjørn Østbye sier det er en fornuftig løsning.

- Jeg har forståelse for at busselskapet og mottaket synes det ville vært problematisk å sende en gruppe på samme bussrute så tett opp mot hendelsen. Og så lenge det er en avtale mellom de partene, og det er greit for begge, så synes jeg dette er en fornuftig løsning, tatt i betraktning det tragiske som hendte på mandag, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer