Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi vil sulte ut Gbagbo

Styrkene til Elfenbenkystens demokratisk valgte leder har omringet presidentpalasset.

VIL SULTE UT GBAGBO: Styrkene til Elfenbenkystens demokratisk valgte leder har omringet presidentpalasset. Foto: Reuters/Emmanuel Braun/Scanpix
VIL SULTE UT GBAGBO: Styrkene til Elfenbenkystens demokratisk valgte leder har omringet presidentpalasset. Foto: Reuters/Emmanuel Braun/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elfenbenkystens demokratisk valgte leder Alassane Ouattara sier styrkene hans vil sulte ut Laurent Gbagbo, etter at de har omringet hans underjordiske bunker i presidentpalasset, melder nyhetsbyrået AP.

Ouattara sier han nå fokuserer på å normalisere dagliglivet i den terroriserte hovedstaden Abidjan. I dag ba han EU oppheve sanksjoner og bankene om å gjenåpne slik at folk snart skal kunne få utbetalt lønn igjen.

Brent levende FN melder at mer enn 100 lik har blitt funnet i byen, og at flere ofre skal ha blitt brent levende.

- Alle hendelsene virker som  være ihvertfall delvis etnisk motivert, sier Rupert Colville, talsmann for FNs høykommisær for flyktninger.

Ouattara sa i en TV-sendt tale i går kveld at hans styrker har dannet et jernring rundt presidentpalasset Gbagbo gjemmer seg sammen med sin familien. Ouattara sier at målet er å vente på at Gbagbo går tom for mat og drikke.

Den internasjonalt annerkjente vinneren av valget i november sier hans styrker vil sikre Abidjan, der folk har søkt tilflukt i hjemmene sine etter heftige sammenstøt mellom styrkene som er lojale til Gbagbo og de som holder med Ouattara.

UD jobber på spreng Samtidig jobber utenriksdepartementet på spreng med å få brakt de 13 nordmennene som befinner seg i byen i sikkerhet.

- Vi har full fokus på sikkerheten for alle nordmennene, og vi har fortløpende kontakt med alle 13, sier UDs kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen til NTB.

Alle nordmennene befinner seg i storbyen Abidjan, og fem av dem er tilknyttet den norske ambassaden. UD har tatt kontakt med franske myndigheter og bedt om hjelp til å transportere nordmennene til sikre steder.

- Situasjonen i Abidjan er svært spent og krevende, men alle 13 har mat, vann og medisiner, sier Elsebutangen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media