- JUSTICE FOR JONNA: - Vi ville vise hva Jonna stod for, sier den knivdreptes venninner til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- JUSTICE FOR JONNA: - Vi ville vise hva Jonna stod for, sier den knivdreptes venninner til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Vi vil vise hva Jonna stod for: samhold, fred og kjærlighet

Den drepte 26-åringen hedret i fakkeltog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt 80 personer gikk i ettermiddag i tog for å minnes 26 år gamle Jonna Rask, som ble knivdrept i det som skal ha vært et narkooppgjør på Fredensborg i Oslo, natt til tirsdag.

De oppmøtte, som bar fakler og skilt med «Fred for Jonna» påskrevet, gikk fra Margaretakirken til Akershus festning i Oslo sentrum.

Se video fra minnemarkeringen øverst i denne saken.

- Med denne marsjen ville vi vise hva Jonna stod for: samhold, fred og kjærlighet, sier to venninner som deltok på minnemarkeringen, til Dagbladet.

- Det var et slikt samhold hun skapte rundt seg, og derfor var det viktig for å oss å gjenskape dette, sier en venninne som var med på å arrangere fakkeltoget.

- I sjokk og dyp sorg Også for 26-åringens familie, som er kommet fra Skåne i Sverige til Oslo for å ha samtaler med politietterforskerne og for å delta i minnestunden, er det hele ubegripelig.

- De er i sjokk og dyp sorg. Det er ikke sikkert det er gått helt opp for dem hva som er skjedd, sier families bistandsadvokat, Birgit Vinnes, til Dagbladet.

SAMMEN: Nærmere 80 personer møtte opp for å hedre knivdrepte Jonna Rask (26), som ble drept natt til tirsdag. Foto: Tuva Bønke Grønning / Dagbladet
SAMMEN: Nærmere 80 personer møtte opp for å hedre knivdrepte Jonna Rask (26), som ble drept natt til tirsdag. Foto: Tuva Bønke Grønning / Dagbladet Vis mer

I dag er de fire mennene som er siktet i saken, framstilt for fengsling. Alle er fengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon. For en av dem, en 26-årig svensk mann, er imidlertid drapssiktelsen frafalt, og han er i stedet siktet for grovt ran eller medvirkning til det - i likhet med de tre andre, som har fått ranssiktelsen lagt til i dag.

En 28 år gammel mann kom onsdag, etter lange avhør hos politiet, med tilståelsen om at han var den som skal ha drept den svenske 26-åringen.

- Han ville det ikke slik - Han har forklart politiet hva som skjedde, og erkjent at det er han som er gjerningsmannen, sa 28-åringens forsvarer Johnny Veum.

Han opplyser at klienten ikke skjønner hvordan drapet kunne skje.

- Han er veldig lei seg, han ville det ikke slik.