ARRANGERTE TUR: To ansatte og en tidligere ansatt i Helgeland Sparebank overlevde rasulykken, men mistet nære og kjære. Foto: Frode Meosli, www.fotofrode.no
ARRANGERTE TUR: To ansatte og en tidligere ansatt i Helgeland Sparebank overlevde rasulykken, men mistet nære og kjære. Foto: Frode Meosli, www.fotofrode.noVis mer

- Vi vil vise omtanke og være gode kolleger

To ansatte og en tidligere ansatt i Helgeland Sparebank i Mosjøen overlevde rasulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Banksjef Inger-Lise Strøm i Helgeland Sparebank i Mosjøen sier to nåværende og en tidligere ansatt i banken var med i turfølget som ble tatt av raset.

- ForferdeligDe bankansatte var blant de overlevende, men mistet nære og kjære i den tragiske ulykken.

- Vi viser vår omtanke for kolleger som var involvert i ulykken. Det er en forferdelig ulykke. Gjengen var turvante folk som ikke tar unødvendig risiko. Vi kan ikke gjøre annet enn å være så gode kolleger som mulig, sier Strøm til Dagbladet.

Følget på fem kvinner og tre menn tok i går formiddag fatt på den tre-fire timer lange turen opp til Jamtfjelltinden, der de skulle plassere en ny signeringsbok for sesongen i trimposten til Brurskanken Turlag i 1189 meters høyde.

Den voldsomme snøsmeltingen utløste et 50-60 meters bredt og flere hundre meter langt ras med snø og jord da de var kommet opp i 700 meters høyde. Ulykken skjedde ved 15-tiden i går, men ble ikke oppdaget før i natt. Pårørende slo alarm til politiet like før midnatt.

Lokalsamfunnet er sterkt preget av rastragedien.

- Det er en liten by og et lite samfunn hvor mange kjenner mange, sier Inger-Lise Strøm.

De omkomneHelgeland politidistrikt gikk klokka 18 ut med navn på rasofrene.

De omkomne er:

• Berit Rugeldal, født 1963, Vefsn kommune
• Tove Peggy Åkerøy, født 1964, Vefsn kommune

Antatt omkomne:

• Bjørg Heidi Åkerøy, født 1966, Vefsn kommune
• Therese Mari Åkerøy, født 1980, Brønnøy kommune

«Leting etter antatt omkomne vil bli tatt opp igjen så snart forholdene gjør dette mulig. Politiet vil fortløpende vurdere forholdene i fjellet i samarbeid med snøskredeksperter. Politiet har i samarbeid med kriseteamet i Vefsn kommune benyttet dagen i dag til å møte pårørende, familien og andre involverte», heter det i pressemeldingen fra politiet.

- Tre av dem som ble tatt av raset er søstre. Vi har i dag prøvd å gjøre vårt beste for å være til hjelp for pårørende og etterlatte med omsorgsgruppa vår. Det ble ikke den 17. mai vi hadde ventet oss, med vanskelige og tunge stunder. sier ordfører Jann-Arve Løvdahl til Dagbladet.


DØDSULYKKE: To er funnet døde og to er savnet og antatt omkommet etter raset ved Jamtfjelltind i Vefsn kommune i Nordland. 
Foto: Luftforsvarets redningstjeneste / SCANPIX
DØDSULYKKE: To er funnet døde og to er savnet og antatt omkommet etter raset ved Jamtfjelltind i Vefsn kommune i Nordland. Foto: Luftforsvarets redningstjeneste / SCANPIX Vis mer