- Vi ville aldri at godtatt at norske statsborgere fikk sin fremtid avgjort i en slik nemnd

Utlendingsnemnda bør legges ned til fordel for en særdomstol for klagesaker, mener Unge Venstre.

BYTT UT UNE:  Unge Vestre mener UNE bør byttes ut til fordel for en domstol som tar seg av asylsaker. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
BYTT UT UNE: Unge Vestre mener UNE bør byttes ut til fordel for en domstol som tar seg av asylsaker. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Om man får være i Norge eller ikke, betyr fryktelig mye for dem det gjelder. Derfor er det viktig at vi har et system som fungerer, sier leder av Unge Venstre, Tord Hustveit til Dagbladet.

Dagbladet publiserte mandag et intervju med advokat Arild Humlen som peker på det han mener er en rekke feil ved det norske asylsystemet, og da spesielt Utlendingsnemnda (UNE).

- UNE fungerer ikke Humlen, som har vært prosessfullmektig i noen av de mest profilerte og betente asylsakene som har gått ved norske domstoler og i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, mener rettsikkerheten til asylsøkere ikke er godt nok ivaretatt i dag.

Hustveit mener også at UNE som særorgan utenfor rettssystemet ikke ivaretar rettsikkerheten til norske asylsøkere i tilstrekkelig grad.

- Unge Venstre mener at dagens system med en utlendingsnemnd ikke fungerer, og går utover asylsøkeres rettssikkerhet. Vi ville aldri godtatt en slik ordning dersom det var norske statsborgere som fikk sin fremtid avgjort i en slik nemnd. Da kan vi heller ikke godta at personer fra andre land behandles slik, sier Hustveit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer