- Vi ville fått mye pepper

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdensmester i kokkekunst, Terje Ness, prioriterer IK-mat høyt.

- Systemet er ikke til for oss, men det er en trygghet for gjestene våre. Vi kunne aldri brutt tidsfristen. Dette hadde medført for mange negative presseoppslag og dårligere arbeidsforhold for våre ansatte.

Terje Ness startet for ett år siden den kritikerroste restauranten Oro i Oslo. IK-mat-systemet var klart allerede før restauranten åpnet døra for gjestene.

- Vi prioriterer IK-mat svært høyt. Oro leier til og med inn en ekstern konsulent som kontrollerer systemet. Vi som jobber her kan jo bli for snille, sier Terje Ness.

Han synes det er merkelig at Slottet ikke har fått systemet på plass siden tidsfristen gikk ut 1. mars 2001.

- Vi hadde innført systemet med en gang. Vi hadde ikke hatt mulighet til å utsette det, fordi vi hadde fått for mye pepper av Næringsmiddeltilsynet.