- Vi ville slippe unna pressen

Kong Harald bekrefter at han og dronning Sonja brukte falske pass under bryllupsreisen. Dekknavnene var «Tom og Eva Manstad».

BRYLLUPET: Kronprins Harald og kronprinsesse Sonja på vei ut fra Oslo domkirke etter vielsen i 1968. De to var kjærester i ni år før de fikk kong Olav og regjeringens nølende aksept for å gifte seg. Foto: AKTUELL/SCANPIX
BRYLLUPET: Kronprins Harald og kronprinsesse Sonja på vei ut fra Oslo domkirke etter vielsen i 1968. De to var kjærester i ni år før de fikk kong Olav og regjeringens nølende aksept for å gifte seg. Foto: AKTUELL/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Dagbladet avslører i dag at kong Harald og dronning Sonja hadde fått nye pass med falske identiteter da de dro på bryllupsreise 30. august 1968.

«Tom og Eva» Kongen og dronningen, da nygift kronprinspar, lurte de fleste da de etter vielsen og bryllupsfesten natt til søndag 30. august 1968 dro avgårde med kongeskipet «KS Norge».

De fleste trodde paret skulle direkte til Mexico, mens hovedmålet for bryllupsreisen i realiteten var det amerikanske stillehavsparadiset Hawaii.

Men hittil har det vært ukjent at Slottet gikk enda lenger for å beskytte det nygifte kronprinsparet. Slottet ba om at det ble utstedt nye pass med dekkidentiteter til både kronprins Harald og kronprinsesse Sonja.

Navnene som kronprinsparet ba om, eller ble tildelt, var Tom og Eva Manstad. Det viser dokumenter som Dagbladet har fått tilgang til fra arkivet til det amerikanske utenriksdepartementet (State department), og som i dag administreres av National Archives and Records Administration (NARA) i Maryland. USA.

- Inspirasjon fra Danmark Kong Harald bekrefter overfor Dagbladet at han og dronning Sonja benyttet falske pass i 1968

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer