- Vi ville spre frykt

Fem personer som er arrestert i forbindelse med det mislykkede terrorangrepet i London 21. juli ble avhørt lørdag. Osman Hussain som ble arrestert i Roma fredag, skal ha tilstått at han deltok i terrorforsøket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den terrormistenkte Osman Hussains skal ha tatt et tog Waterloo-stasjonen i London den 26. juli. Det opplyste den italienske innenriksministeren Giuseppe Pisanu lørdag.

Selv skal Hussain ha innrømmet til politiet at han er en av personene som planla det andre terrorangrepet i London på to uker.

I det første, 7. juli, ble som kjent 56 personer drept, inklusive fire selvmordsbombere.

– Vi ville gjennomføre et angrep. Men det skulle bare være en demonstrasjon for å spre frykt, har Hussain forklart til italiensk politi.

Kontakt-nettverk i Roma


Hussain, som er enten eritreer eller etiopisk stasborger, ble arrestert i Roma fredag. Han er sammen med fire andre mistenkt for å stå bak det mislykkede terrorangrepet mot T-banen i London den 21. juli.

Italiensk og britisk politi skal ha klart å spore opp Hussains tilholdssted i Roma gjennom overvåking av hans mobilsamtaler.

Den italienske innenriksministeren fortalte lørdag at italiensk politi etterforsker flere titalls steder i landet, basert på Hussains kontakter i Italia. Viktig etterforskning foregår blant annet i Venezia og Salerno.


Bror av terrormistenkt tiltalt


De fire terrormistenkte som ble avhørt i London lørdag er Yasin Hassan Omar (24), Muktar Said Ibrahim (27), Ramzi Mohammed og Wahbi Mohammed (23).

Sistnevnte som er den femte mistenkte, ble arrestert i London fredag kveld, melder Sky News.

Han er mistenkt for å ha dumpet en ryggsekk med en mulig udetonert bombe.

Scotland Yard har imidlertid ikke bekreftet identiteten til mannen, men det er sannsynlig at Wahbi Mohammed er broren til en annen av de terrormistenkte, Ramzi Mohammed. (ANB)

- TILSTÅR: Osman Hussain.