- Vi vinner ikke krigen i Afghanistan

Obama vurderer å forhandle med Taliban.

VURDERER NY STRATEGI: Barack Obama vurderer å legge om taktikken i Afghanistan. Foto: Larry Downing/REUTERS/Scanpix
VURDERER NY STRATEGI: Barack Obama vurderer å legge om taktikken i Afghanistan. Foto: Larry Downing/REUTERS/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA vinner ikke krigen i Afghanistan og vurderer nå å forhandle med moderate elementer innen Taliban, sier president Barack Obama.

I et intervju med The New York Times trekker Obama paralleller med Irak, der USA nå har et tett samarbeid med de sunnimuslimske militsgruppene som tidligere ledet an i kampen mot det amerikanske nærværet.

- Den kan være enkelte sammenlignbare muligheter i Afghanistan og Pakistan, sier Obama i intervjuet.

På direkte spørsmål om USA nå er i ferd med å vinne krigen mot opprørere i Afghanistan, dit han i forrige måned sendte ytterligere 17.000 soldater, svarer Obama et kort «nei».

Under valgkampen tok Obama til orde for å utforske muligheten for å splitte Taliban, ved å etablere kontakt med mer moderate elementer.

Nå har han beordret full gjennomgang av USAs strategi overfor Taliban, og han antyder at forsoning etter modell fra det USAs øverstkommanderende i Irak, general David Petraeus, gjennomførte, kan være veien å gå.

- Dersom du snakker med general Petraeus, tror jeg nok at han vil argumentere for at suksessen i Irak delvis skyldes at man forhandlet med det vi anser for å være islamske fundamentalister, men som var villige til å arbeide sammen med oss fordi de fant taktikkene til al-Qaida frastøtene, sier Obama,

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer