- Vi vinner krigen

- Dette er en global krig. Derfor må den arabiske nasjonen bruke alle midler i motstandskampen, sier Iraks visestatsminister Tariq Aziz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BAGDAD (Dagbladet): Aziz var i går på plass for å åpne Iraks årlige poesifestival i Bagdad.

Klapper for Saddam

- Poesien er kreativitetens kilde. Det er møte mellom hjerter, sier konferansieren.

Så begynner salen og klappe. Landets visestatsminister Tariq Aziz skal åpne poesiuka.

- Søstre og brødre. Jeg har den ære og være her på vegne av president Saddam Hussein.

Salen klapper.

Sterk motstand

- I dag møtes vi i en vanskelig periode. Imperialistene (USA) og sionistene forbereder bruk av militærmakt for å true vår nasjons eksistens. Motivet for sionistene og imperialistene er ikke bare å dominere Irak og Palestina, men hele den arabiske verden, sier visestatsminister Aziz.

Det er ikke mye som minner om en poesidag i palasset. Aziz nevner ikke poetene med mange ord. Det handler om urett mot Irak og det palestinske folk. Kanskje ikke så rart, siden landet er truet av en mulig krig.

Motstanden vokser

- Men vi er irakere, og vi stoler på at vi kan motstå dem. Motstandsviljen i det irakiske folket vokser seg sterkere dag for dag. Som de heroiske aksjonene i Gaza og Jenin, sier Iraks visestatsminister.

For å understreke USAs undertrykkelse av Irak og palestinerne er den palestinske sangerinnen Aidé invitert til åpningsseremonien:

«Vår død er vårt liv. Men ikke fall foran vinden. For vinden er redd oss,» synger hun.

Blod og smerte

På veggen ved siden av henne ruller hennes musikkvideo. Den viser Aidé, og dusinvis av døde palestinske barn. Den viser et nærbilde av en liten gutt som er skutt i øyet. Det er bare et rødt lite hull igjen. Filmen viser også maskerte palestinske geriljamenn, israelske soldater og falne irakiske soldater.

«Vi vil kjempe inntil vårt blod stopper å renne,» synger Aidé.

- Vi er sikre på at vår nasjon vinner den siste kampen. Jeg ønsker dere fred, avslutter Aziz.

VIL KJEMPE: Saddam Husseins visestatsminister Tariq Aziz åpnet i går den årlige poesiuka i Bagdad. Her oppfordret han de poesi-interesserte irakerne til å gjøre seg klare for motstandskamp.