OMFATTENDE ETTERFORSKNING: Politiets teknikere har i flere dager saumfart leiligheten på Majorstua der 24-årigen ble drept. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
OMFATTENDE ETTERFORSKNING: Politiets teknikere har i flere dager saumfart leiligheten på Majorstua der 24-årigen ble drept. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

- Vi visste at han hadde penger på konto, men ingen var klar over cash i leiligheten

Venner skal være sjokkert over drapsofferets angivelige Bitcoin-kasse.

De nærmeste vennene av 24-åringen som mandag ble funnet drept på Majorstua i Oslo, visste at mannen hadde fortjeneste etter Bitcoin-investeringer, men skal ikke ha kjent til at han kan ha tatt ut penger.

- Det er en stor overraskelse for de andre i kollektivet at han faktisk har tatt ut pengene. Vi visste han hadde penger på konto, men ingen var klar over cash i leiligheten. Så det var et lite sjokk, sier en kilde til Dagbladet.

- Veldig overraskende

Den drepte østfoldingen skal ha tjent store summer på Bitcoin. Politiet bekreftet overfor Dagbladet i går at de er kjent med at mannen hadde en Bitcoin-økonomi.

TV 2 meldte i går at politiet har mottatt tips om at den drepte Østfold-mannen før drapet tok ut en stor pengesum, og hadde kontantene liggende i leiligheten hvor han bodde sammen med tre andre unge menn.

Vennene skal ha kjent til at 24-åringen har hatt fortjeneste på bitcoins og satt dem på sparekonto.

- At en del av disse pengene brått er tatt ut og lagt i leiligheten, er veldig overraskende, sier kilden.

Undersøker

Politiinspektør Grete Lien Metlid opplyste i går at hun er kjent med tipset om kontantbeløpet som skal ha vært oppbevart i kollektivet.

- Vi har fått opplysninger om at avdøde hadde en bitcoin-økonomi, og vi gjør undersøkelser rundt det, sa Metlid, men ville ikke gå nærmere inn på emnet.

Hun opplyste videre at det kan bli aktuelt å kalle inn de tre romkameratene til nye avhør.

- Det er viktig for oss nå å snakke med omgangskretsen og familien, slik at vi best mulig får et bilde av hvem avdøde var: Hvilke bevegelser han foretok, hvem han hadde kontakt med, hva han var opptatt av. Dette er viktige spørsmål i denne drapssaken, sa politiinspektøren.

SVÆRT KREVENDE: Politiet sier drapssaken på Majorstua er en svært krevende sak å stå i. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Metlid fortalte at politiet så langt ikke har noen mistenkte i saken, og ønsker flere tips fra publikum. Hun har ikke villet gå inn på detaljer om dødsårsaken, åstedet eller drapsvåpenet, av hensyn til etterforskningen.

Utsatt fotballkamp spilles

En fotballkamp med den avdøde 24-åringens lag i Østfold ble utsatt på grunn av drapet, men spilles i kveld.

- Fotballkampen har ikke vært noe tema i mine samtaler med familien. De ønsker fred, sier den avdøde mannens bistandsadvokat Peder Morset til Dagbladet.

Dagbladet kommer med mer.