- Vi visste nok begge at dette var den siste gangen

Rørende presentasjon av Regines bok. Her er videoene med Årets navn og de nærmeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Boka om 18 år gamle Regine Stokkes kamp for livet er en bestselger allerede før den ble lansert og lagt ut til salg i dag.

Alle de store bokkjedene har bestilt boka på forhånd og en uke før lansering har den også toppet bestillingslistene til de store nettbokhandlene.

Regines bok - En ung jentes siste ord, er en samling av Regine Stokkes egne tekster, et utvalg av de 42 000 innleggene på bloggen Face your fear (Se frykten i øyenene) og tekster av venner og familie.

Årets navnGjennom bloggen og Dagbladets reportasjer har et stort publikum i alle aldre fulgt Regines livsbejaende kamp mot akutt leukemi gjennom 15 måneder.

Regine døde 3. desember i fjor.
Hun ble kåret til Årets navn 2009 av Dagbladets lesere.

I dag presenterte Gyldendal Norsk Forlag boka for en forsamling som ikke kunne unngå å la seg røre av den sterke jentas  historie.
Lillesøsteren Elise Stokke og bestevinninnen Eli Ann Ommedal leste fra boka.

Den siste kveldenEli Ann minnes den siste kvelden hun var hjemme hos Regine. Det var 2. desember.

- Vi visste nok begge at dette var den siste gangen vi skulle få være sammen. Selv i livets siste dager tenkte du på andre. Vennskapssmykket du ga meg den kvelden er den fineste gaven jeg noen gang har fått. Jeg ga deg en klem og sa at jeg var glad i deg, smertelig klar over at dette skulle bli siste gangen jeg skulle få se deg i live.

Regine var glad hun fikk oppleve konfirmasjonen til lillesøsteren i fjor høst.

Elise har oppdatert Regines blogg etter at hun døde.

- Det har vært en tøff tid. Det er vanskelig når en du er glad i og ser hver dag plutselig er borte. Vi var veldig forskjellige, men hadde så mye til felles likevel, sier Elise etter den uvante dagen med opptredener i tv, radio og andre medier.

MetallicaFør hun vender hjem til den daglige tilværelsen i 10. klasse i Kristiansund, skal hun på Metallica-konsert Telenor Arena i kveld sammen med Eli Ann og foreldrene Jullianne og Lasse.

 - INGEN OVERGÅR REGINES STYRKE:  - Hun er en helt for mange, sier blogger Sofie Frøysaa - Sofsen.  FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN.
- INGEN OVERGÅR REGINES STYRKE: - Hun er en helt for mange, sier blogger Sofie Frøysaa - Sofsen. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN. Vis mer

Metallica var også en av favorittene til musikkinteresserte Regine.

- Det viktigste Regine har lært meg er å ta vare på dagene, å ta vare på nå'et, sier Elise på den spesielle boklanseringsdagen.

Dit kom også Regines nye venninne Sofie Frøysaa (21) fra Nesodden - bedre kjent som Sofsen i bloggverdenen. De ble for alvor kjent da Sofie forsvarte Regine mot angrep fra lesere som mente at hun var ute etter å stikke seg fram.

- Jeg lærte av moren da jeg var fire år at du heller skal holde kjeft hvis du ikke har annet enn surmaget kritikk å komme med, formidlet Sofie på Regines blogg i fjor vår. 

Da var brodden tatt av de kommentarene.

En helt for mange- Ingen klarer å overgå styrken i Regines budskap på hennes . Hun er en helt for mange. Her om dagen hørte jeg tilfeldigvis en far og datter som pratet om henne på et legekontor jeg var innom, sier Sofie til Dagbladet.

Hun er glad hun fikk møte Regine i Kristiansund.

- Regine har lært så mange å ta vare på tiden, hver eneste dag, sier hun. 

 FAMILIEN:  Far Lasse, Elise, mor Jullianne og Regine på kjøkkenet hjemme i Kristiansund 16. april i fjor. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN.
FAMILIEN: Far Lasse, Elise, mor Jullianne og Regine på kjøkkenet hjemme i Kristiansund 16. april i fjor. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN. Vis mer