Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vibeke opp av Weld-asken

MOSS (Dagbladet): Før var hun lang og rød, nå er hun blitt kort og svart. I alle fall på håret. Tre år etter at Vibeke Saugestad ble utropt til "norsk rocks nye førstedame", har Weld brent ut. Opp av asken dukker Vibeke med støytrioen Thelyblast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og fruktbart må man vel kunne driste seg til å kalle Saugestads nye band:

- Thelyblast er et medisinsk uttrykk for møtet mellom en sædcelle og en eggcelle. Bæng! sier Vibeke og klasker nevene sammen, uten å ha gjort en eneste ordentlig konsert har gruppa sikret seg platekontrakt med Sony Music.

Rock mot fotball

- Uten Vibeke hadde vi ikke vært der vi er i dag, fastslår trommis Jørgen Lauritzen innsiktsfullt.

En liten demo og et par år i øvingsbingen er sjelden nok til å få platekontrakt, men vokalist og gitarist Saugestad har liksom vist at hun duger tidligere.

Det kan ikke være live-erfaringen til Thelyblast som har imponert sjefene i Sony.

- Vi har ikke hatt noen spillejobber ennå, bortsett fra at vi gjorde tre låter på Rock mot fotball her i Moss. Og så har vi spilt på en bursdagsfest, kvitrer Saugestad.

Vibeke ble rockekjendis de luxe da nasjonens musikkanmeldere skrek seg hese i forbindelse med Weld-debuten "Natural Tools" høsten 1994.

Vel 15000 kjøpte skiva. Allerede året etter var det slutt på moroa. Oppfølgeren "Hello Walls" solgte skralt, og det hjalp heller ikke med utgivelse i Danmark, Tyskland, Sveits, Sverige, Finland, Australia og Hellas; Weld gled sakte, men sikkert over i historien.

- Jeg ble lei den musikken vi lagde i Weld. Jeg fikk lyst til å gjøre noe helt annet, forteller Vibeke.

Skrangleband

Og "noe helt annet", det er altså Thelyblast.

- Jeg fikk lyst til å lage et skrangleband, poengterer Vibeke, som har med seg brødreparet trommis-Jørgen (25) og bass-Svein Lauritzen (23) i gruppa.

De gamle Weld gutta - de er over 30 år og greier - har mer enn nok med streite jobber, unger og familie.

- Weld er veldig fortid for meg nå, understreker Saugestad.

Ingen nykker

Saugestad virker usedvanlig fri for både press og nykker.

Stempelet som norsk rocks store framtid svever ikke over henne som en stor svart forventningssky.

- I Thelyblast gjør vi akkurat det vi har lyst til. Er det gøy, er det greit. Noen vil kanskje si at resultatet er litt sært, men det får ikke hjelpe, fastslår Vibeke.

En gang før i tida hadde Vibeke og de gamla gutta som overordnet mål å gjøre det minst like bra som Moss' fotballag. Og nå som spillerne på Melløs ser ut til å peile mot eliteserien, er det vel bare for Vibeke og de nye gutta å skjerpe ambisjonene. Men, whops, Thelyblast er jo et rock mot fotball-band...

HELT PÅ JORDET: Vibeke Saugestad (21)tilbake med Thelyblast. Fra venstre bassist Svein Lauritzen (23) og trommis Jørgen Lauritzen (25).