DØDE I ULYKKE: Vibeke Skofterud døde i en vannscooterulykke søndag. Hun ble 38 år gammel.    Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DØDE I ULYKKE: Vibeke Skofterud døde i en vannscooterulykke søndag. Hun ble 38 år gammel. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Vibeke Skofterud døde i vannscooterulykke i Arendal

Langrennsløperen ble 38 år gammel.

Politiet i Agder bekrefter i en pressemelding at det var den 38 år gamle, tidligere langrennsløperen, Vibeke Skofterud som omkom i en vannscooterulykke utenfor Arendal søndag.

- Den omkomne ble først meldt savnet kl. 01.00 natt til søndag. Hun ble i 11.30-tiden i dag funnet på øya St.Helena i Hovekilen, og erklært død på stedet av lege fra luftambulansen. Det var da en vannscooter ved holmen, og alt tyder på at dette var en vannscooterulykke, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker i en pressemelding.

Politiet opplyser at familien er varslet. Politiet jobber nå på stedet og gjennomfører tekniske undersøkelser.

- Dersom det er vitner til selve hendelsen, så ber vi om at det tas kontakt med politiet på telefonnummer 02800.

HOLME: Vibeke Skofterud ble meldt savnet natt til søndag, og ble funnet omkommet på øya St.Helena i Hovekilen i Arendal. Foto: Elisabeth Grosvold
HOLME: Vibeke Skofterud ble meldt savnet natt til søndag, og ble funnet omkommet på øya St.Helena i Hovekilen i Arendal. Foto: Elisabeth Grosvold Vis mer

Vibeke Skofterud var gjennom mange år en av Norges beste langrennsløpere. Hun tok OL-gull i stafett i 2010, og har tre VM-gull fra samme distanse.

I 2012 vant Skofterud Vasaloppet, og satte ny løyprerekord i kvinneklassen.

I august 2015 annonserte Skofterud at hun var ferdig som langrennsløper.

- Kroppen har sagt klart i fra over lengre tid, og nå var det på tide å si skikkelig stopp. Jeg har fått levd ut drømmen, konkurrert med verdens beste, skapt venner for livet og fått være med på verdens mest suksessrike landslag. Det har kostet, men det har vært et sant privilegium, sa Skofterud.

Året etter var hun med i det populære NRK-programmet, Mesternes mester. Der kom hun helt til finalen sammen med Thor Hushovd og Andres Håtveit, men Skofterud måtte se seg slått av syklisten fra Grimstad.

Skofterud var en populær skiløper, og i sosiale medier er det mange som gir uttrykk for sorg over dødsbudskapet.

«Trist nyhet om en stor idrettsutøver. Vibeke Skofterud bidro til både OL- og VM-gull på stafett, og hadde en lang karriere i toppen av norsk skisport. Meningsløst når et menneske blir borte så ungt. Mine tanker går til familien», skriver kulturminister Trine Skei Grande.

«Min gode venn, Vibeke Skofterud, verdens herligste jente, verdens tøffeste jente, verdens varmeste jente, har forlatt oss. En jente som aldri vil bli glemt. Og som vil bli dypt savnet», skriver tidligere fotballproff Jan Åge Fjortøft.

«Ubeskrivelig trist med Vibeke Skofterud. Et varmt, inkluderende og fantastisk menneske som vil bli dypt savnet», skriver TV-profil Truls Svendsen.

Saken oppdateres