Vibeke Skofterud hadde promille da hun krasjet

Politiet opplyser i en pressemelding at Skofterud hadde mer enn 0,8 i promille da hun omkom i en ulykke i juli.

OMKOM I ULYKKE: Det ble satt ut blomster på øya St. Helena utenfor Arendal der den tidligere skiløperen Vibeke Skofterud døde i en vannscooterulykke.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
OMKOM I ULYKKE: Det ble satt ut blomster på øya St. Helena utenfor Arendal der den tidligere skiløperen Vibeke Skofterud døde i en vannscooterulykke. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var 29. juli at det ble kjent at Vibeke Skofterud hadde omkommet i en vannscooterulykke utenfor Arendal, bare 38 år gammel.

Nå er obduksjonsrapporten klar, og politiet i Arendal opplyser i en pressemelding at Skofterud hadde en verdi høyere enn det som er tillatt ved føring av båt, det vil si høyere enn 0,8 i promille.

Politiadvokat Unni Guldberg opplyser at politiets pårørendekontakt har vært i kontakt med Skofteruds pårørende i dag, og at de er kjent med innholdet i pressemeldingen og at den offentliggjøres.

I pressemeldingen sier Guldberg at politiet ikke kan slå fast hva som er årsaken til ulykken, med bakgrunn i obduksjonsrapporten.

- Det blir kun spekulasjoner å si noe om årsak til ulykken. Hun var alene da det skjedde, det var mørkt og siktforholdene var dårlig. Hun var i tillegg påvirket av alkohol med verdier høyere enn det som er tillatt etter småbåtloven. Alle disse momentene kan ha vært medvirkende årsaker til den tragiske ulykken, sier Guldberg.

Ifølge obduksjonsrapporten tyder alt på at skadene hun pådro seg i sammenstøtet medførte at hun døde momentant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer