Vibrerende kondom gir ringvirkninger

Er det et sexleketøy eller prevensjon? Debatten raser i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et nytt produkt i det indiske prevensjonsmarkedet skaper ringvirkninger i delstaten Madhya Pradesh i India. Kondompakken Crezendo kommer med en batteridrevet vibrerende ring. Det faller konservative indere tungt for brystet.

Sexleketøy forbudt

I India er sexleketøy og pornografi forbudt, og kritikere hevder Crezendo er et sexleketøy - ikke prevensjon, skriver BBC News.

Til og med ministeren for vei og energi har engasjert seg i debatten.

- Sexleketøy er forbudt i India og den vibrerende gjenstanden er intet mindre enn et sexleketøy forkledd som kondomer, sier minister for veier og energi i Madhya Pradesh, Kailash Vijayvargiya.

Statlig pakke

Saken er også pikant fordi det er et statlig eid selskap som produserer kondompakken.

Hindustan Latex Limited gjennomførte en myk lansering av Crezendo for tre måneder siden.

- Produktet ble lansert for å bekjempe fallende tall i kondombruk. Brukere sier en av hovedgrunnene er fordi nytelsen ikke var like stor når man bruker kondomer. Så vi la til en vibrerende ring for å øke nytelsen. Det hjelper å holde kondomet på plass i tillegg til å produsere en vibrerende effekt, sier en talsmann for Hindustan Latex Limited.

Det statlige selskapet benekter alle påstander om at det er et sexleketøy.

Likefullt markedsføres kondompakken med formuleringen «Vibrerende ring med tre supre kondomer for ultimat nytelse» på selskapets hjemmeside.

Selskapet tilbyr seg imidlertid om å trekke produktet fra markedet hvis myndighetene ber om det.

- Statens jobb er å hjelpe til med familieplanlegging, snarere enn å markesføre produkter for seksuell nytelse, sier kritikeren Vijayvargiya.

Positive

Det er få som er villige til å kommentere Crezendo i en enquete på gata i Madhya Pradesh. De få som likevel vil si noe til BBC, er positive.

- Det er galt å protestere. Det er et spørsmål om personlig valg, sier Kunal Singh.

- Kunder vil ha noe nytt og denne pakken tilbyr det, sier apotekeier Ravi Bhannani.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer