Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vicki (40) er McCains hodepine

Åtte år gammel historie dukker opp i New York Times. - Svertekampanje. sier McCain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I morgentimene ble den første store «drittpakken» åpnet i den amerikanske presidentvalgkampanjen.

Barack Obamas lettsindige omgang med marihuana i studentdagene blir borte i røyken etter dagens toppoppslag i New York Times. Storavisa mer enn antyder at republikanernes kommende presidentkandidat John McCain (71) har hatt et romantisk forhold til lobbyisten Vicki Iseman (40).

Historien skriver seg åtte år tilbake i tid, da McCain førsøkte å bli presidentkandidat første gang.

Under tittelen «McCains selvsikkerhet i etiske spørsmål utgjør en risiko» starter historien med en benektelse fra både McCain og Vicki Iseman at de noen gang har hatt et romantisk forhold.

- Hvorfor er hun alltid her?

Så forteller anonyme valgkampmedarbeidere om et tett forhold i 1999 og 2000 mellom McCain og den da 31 år gamle lobbyisten med telekommunikasjon som spesialitet.

- Hvorfor er denne kvinnen alltid her på kontoret, skal en valgmedarbeider ha spurt i et intern møte. Og en annen kampanjeansatt skal ha gitt frøken Iseman klar beskjed om å holde seg unna senatoren i offisielle sammenhenger.

New York Times drar også fram en finansskandale fra 1989, der en av John McCains sponsorer - finansmannen Charles Keating - dro et et stort finansselskap i konkursgrøfta til en prislapp på om lag 20 milliarder kroner for amerikanske skattebetalere.

STAND BY YOUR MAN:  John McCain (71) på republikansk valgmøte i Colombus, Ohio i går sammen med sin kone Cindy (53). Foto: AFP/Scanpix
STAND BY YOUR MAN: John McCain (71) på republikansk valgmøte i Colombus, Ohio i går sammen med sin kone Cindy (53). Foto: AFP/Scanpix Vis mer

- Dårlig dømmekraft

Saken endte med politisk karrierestopp for tre andre senatorer med tette forbindelser til Keating. McCain slapp med en skrape for dårlig dømmekraft, og ble gjenvalgt.

Flere av John McCains valgkampstrateger dukket opp i telefonintervjuer på CNN i natt, og varslet at McCain i løpet av torsdagen vil komme med dokumentasjon på at New York Times driver en ubegrunnet svertekampanje.

- Avisa har holdt på med denne saken i flere måneder, og det er uforståelig at dette dukker opp nå, raste Bay Buchanan,  som startet denne nominasjonskampen som rådgiver for McCains republikanske rival Mitt Romney.

I en kort uttalelse  i natt skriver MacCain-kampanjen til New York Times at det er en skam at avisa har lagt seg på en slik lav standard.

- Sykelig lei slik kloakk

- John MacCain har tjent nasjonen i 24 år med ære og integritet. Han vil ikke tillate at en slik ondsinnet sladderkampanje skal få forstyrre valgkampen. Amerikanerne er sykelig lei av slik kloakk, heter det i den første reaksjonen fra McCain.

Selv driver han valgkamp døgnet rundt med fruen Cindy (53) smilende ved sin side. Hun er McCains andre kone. De har fire barn sammen, og giftet seg 17. mai 1980, kort tid etter at den daværende offiseren hadde skilt seg fra sin første kone Carol.

image: Vicki (40)  er McCains hodepine
IKKE ROMANTISK: Dette er kvinnen som New York Times i dag kobler til John McCain. Men både McCain (71) og Vicki Iseman (40), lobbyist og partner i selskapet Alcalde & Fay, benekter at de har hatt noe romantisk forhold.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media