«Vico» er tatt

Pedofiliettersøkte Christopher Neil (32) arrestert i Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Verdens første pedofilimistenkte som er ettersøkt av Interpol med navn og bilde, er nå tatt, melder AP.

Den kanadiske læreren Christopher Paul Neil (32) ble arrestert av thailandsk politi i Nakhon Ratchasima, nordøst i Thailand, i morgentimene lokal tid.

- Bingo! Vi har ham, utbryter etterforsker Wimol Powintara til AP.

Neil, som har fått kallenavnet «Vico» av Interpol, er ettersøkt for å ha misbrukt til sammen tolv vietnamesiske og kambodsjanske smågutter. Han la selv ut bilder av misbruket på nettet, men kamuflerte ansiktet sitt med et dragsugmønster.

Tyske eksperter klarte imidlertid å reversere sladdingen, og dermed kunne Interpol gå ut med etterlysning i alle sine 186 medlemsland, med lett gjenkjennelig bilde.

Det internasjonale politibyrået fikk i kjølvannet av etterlysningen inn flere hundre tips.

Tidligere i denne uka ble Neil identifisert, og det ble antatt at han hadde flyktet fra Sør-Korea til Thailand, der store politistyrker har vært på jakt etter ham.

Samme dag gikk Neils bror ut og oppfordret ham til å overgi seg.

FANGET AV KAMERA: Christopher Paul Neil ble fanget av et flyplasskamera da han ankom Thailand i forrige uke. Foto: INTERPOL/REUTERS/SCANPIX
FANGET AV KAMERA: Christopher Paul Neil ble fanget av et flyplasskamera da han ankom Thailand i forrige uke. Foto: INTERPOL/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Nå skal 32-årigen fraktes til Thailands hovedstad Bangkok i løpet av dagen.

AVSLØRT AV TEKNIKKEN: Et av bildene «Vico» har lagt ut av seg selv på nettet, før (t.h.) og etter (t.v.) at tyske eksperter reverserte dragsugsladdingen den pedofile mannen har lagt på alle bildene.
TOK DEN ETTERSØKTE: Etterforsker Wimol Powintara er svært fornøyd med å ha tatt «Vico» nordøst i Thailand, etter flere dagers intens jakt.