«Victor er en strålende statsråd!»

Partileder Jan Petersen er strålende fornøyd med Victor Norman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg forstår veldig godt at Victor Norman reagerte slik han gjorde i går og kalte inn til en pressekonferanse. At pressen misforsto hva det skulle dreie seg om, må vi legge til side, sier Petersen.

Dagbladet snakker med Pettersen rett før han skal delta i debatten i «Brød og sirkus» på NRK2 fra Trondheim. Flere ganger gjentar Pettersen at «Victor Norman er en strålende statsråd».

- Mange har etterlyst partiet Høyres støtte til Norman. Hvor har dere vært?

- Det har de ikke grunnlag for å hevde. Vi har stilt oss til disposisjon hvis noen har ringt oss og bedt om uttalelser i saken. Det har vi også gjort, men det er jo ikke alltid det har kommet på trykk.

- Tatt helt av

- Hvor alvorlig er det Norman har gjort?

- Norman har beklaget regelbruddene, og det er greit. Når det gjelder saken om at han burde flydd Norwegian, vel, så har de som tok opp saken, problemer med å få den til å fly, for å si det slik. Dette er bare plukk.

- Har han blitt utsatt for en mobbekampanje?

- Det har tatt helt av. Det fins viktigere ting enn dette her.

- Gått etter Victor

Petersen reagerer spesielt på måten Carl I. Hagen har «gått etter Victor», som han sier. Særlig i lys av at Hagen i går på Frp's ordførerkonferanse på Lillestrøm åpnet for nytt samarbeid med Høyre etter valget i 2005.

- Det er jo rart at Hagen går etter Victor på denne måten, samtidig som han inviterer oss på samarbeid. Det henger ikke helt sammen, sier Petersen og sukker.

GIR ROS: Jan Petersen roser statsråd Victor Norman