Victor rodde i 21 måneder for å minnes sin døde bror

- Jeg er glad jeg ikke ga opp.

RODDE: Victor Mooney rodde over Atlanterhavet for å minnes sin bror som døde av aids i 1983. Han sier målet er å få flere til å teste seg for hiv. Foto: Justin Odendhal/The Daily Times via AP, File)
RODDE: Victor Mooney rodde over Atlanterhavet for å minnes sin bror som døde av aids i 1983. Han sier målet er å få flere til å teste seg for hiv. Foto: Justin Odendhal/The Daily Times via AP, File)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann fra New York har endelig klart i å ro over Atlanterhavet etter tre mislykkede forsøk. Etter 21 måneders reise er han nå hjemme i Brooklyn.

Victor Mooney gikk i land ved bydelen Brooklyn fredag og planlegger en seremoni på Brooklyn Bridge mandag.

- Jeg er veldig glad for å være tilbake i Brooklyn. Jeg har fremdeles ikke tatt det helt innover meg, sa Mooney lørdag. Den 49 år gamle mannen rodde for å minnes sin bror som døde av aids i 1983. Han sier målet er å få flere til å teste seg for hiv.

Etter å ha måttet avbryte tre tidligere forsøk på å ro alene over Atlanteren, startet Mooney fra Kanariøyene 19. februar 2014. Han kom til den karibiske øya St. Maarten i juni 2014 og rodde derfra oppover østkysten av USA.

FLERE FORSØK: Dette bildet fra 2006 viser Mooneys første forsøk på å krysse Atlanterhavet. Foto: AP Photo/Hilary Heuler/NTB Scanpix
FLERE FORSØK: Dette bildet fra 2006 viser Mooneys første forsøk på å krysse Atlanterhavet. Foto: AP Photo/Hilary Heuler/NTB Scanpix Vis mer

Han gikk ned 36 kilo og støtte på utallige hindringer i løpet av turen, blant annet ble han fratatt passet og maten sin på en øy utenfor Haiti i november 2014. Passet fikk han senere tilbake.

I august måtte kystvakten redde ham utenfor kysten av North Carolina etter at båten hans traff en flytende trestubbe og begynte å ta inn vann.

- Jeg er bare glad jeg har vært i stand til å fortsette og aldri gi opp, sa Mooney.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram