FEM NORDMENN DREPT: Den siste av de fem savnede, norske Statoil-ansatte, ble i dag bekreftet dreot i terrorangrepet i In Amenas i Algerie. Foto: REUTERS/Kjetil Alsvik/Statoil via Scanpix
FEM NORDMENN DREPT: Den siste av de fem savnede, norske Statoil-ansatte, ble i dag bekreftet dreot i terrorangrepet i In Amenas i Algerie. Foto: REUTERS/Kjetil Alsvik/Statoil via Scanpix Vis mer

Victor Sneberg (56) er bekreftet død

Den siste av de savnede Statoil-ansatte identifisert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den siste av de savnede Statoil-ansatte er bekreftet drept, melder Statoil på sine nettsider.

Victor Sneberg (56) fra Troms er den femte Statoil-ansatte som er identifisert etter terrorangrepet ved gassanlegget i In Amenas i Algerie.

Sneberg etterlater seg kone og to voksne barn. Han har vært Statoils landsjef i Algerie siden 2010, og har jobbet i Statoil helt siden sommeren 1985. Før det jobbet han som forsker ved Universitetet i Tromsø.

- Fem venner og kollegaer på jobb for Statoil kommer aldri mer hjem til sine kjære, sier konsernsjef Helge Lund i en pressemelding.

Minneseremoni - De representerte det beste i selskapet. Våre tanker og dypeste medfølelse går først og fremst til familiene, venner og kolleger som har mistet sine kjæreste. Alle i Statoil føler med dem i sorgen. Nå kommer en tid hvor de berørte trenger vår støtte og omsorg.

De fire som tidligere er bekreftet døde og ble bragt hjem til Norge i går, er Tore Bech (58), Hans M. Bjone (55 år), Thomas Snekkevik (35) og Alf Vik (43).

Like etter landing ble det holdt en privat og lukket minneseremoni i tråd med de pårørendes ønske.

MINNESTUND: Anders Hatteland, Margaret Øvrum, Lars Christian Bacher og Helge Lund deltok i går på en minnestund for de fire Statoil-ansatte som da var bekreftet drept. Nå er den femte savnede nordmannen identifisert.
Foto: Ole Jørgen Bratland / STATOIL / NTB scanpix
MINNESTUND: Anders Hatteland, Margaret Øvrum, Lars Christian Bacher og Helge Lund deltok i går på en minnestund for de fire Statoil-ansatte som da var bekreftet drept. Nå er den femte savnede nordmannen identifisert. Foto: Ole Jørgen Bratland / STATOIL / NTB scanpix Vis mer

Konsernsjef Helge Lund, konserndirektør Lars Christian Bacher og direktør Anders Hatteland var sammen med familiene og tok i mot bårene og like etter landing.

- I dag tok jeg og andre representanter i Statoil i mot bårene til de døde. Statoil sørger sammen med familiene, sa konsernsjef Helge Lund da han møtte pressen ved Statoils kontor på Fornebu i går kveld.

Møte ondskapen Lund var sterkt preget etter minneseremonien.

- De var der på jobb for oss og har til sammen 90 års erfaring og har vært med å skape det vi er stolt av i Statoil, sa han.

- Vi har et stort ansvar for å hjelpe familiene, og møte denne grenseløse ondskapen med handlekraft, omsorg og omtanke.

Livredde I dag slapp pressen in på In Amenas-anlegget for første gang etter terrorangrepet.

Sjef i Sonatrach, Benadouda Lofti, var på basen da terrorangrepet inntraff. Han fortalte Dagbladets reportere på stedet om sin sterke opplevelse fra gisseldramaet.

- Vi ble delt i to grupper, algeriere på den ene sida og utlendinger på den andre. Det lå mange eksplosiver over alt, alle var livredde og sikre på at vi kom til å dø, sa han.

OMKOM: Statoils landsjef i Algerie, Victor Sneberg.
Foto: Privat / NTB scanpix
OMKOM: Statoils landsjef i Algerie, Victor Sneberg. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

Situasjonen ble mer og mer anspent etter hvert som tida gikk.

- Dagen etter at terroristene angrep var de mye mer aggressive mot alle. De hadde jo håpet at de skulle komme seg ut i løpet av natta, men så forstod de nok at det ikke var mulig. Rundt halv ti begynte algeriske styrker å angripe dem.

Minst 67 personer, 37 gisseltakere og 30 gisler fra åtte forskjellige land, skal ha mistet livet i det grufulle angrepet.

Den 4. februar vil Statoil holde en sørgesamling for de fem døde nordmennene i Håkonshallen i Bergen.

I DAG:
Det var synlige skader på boligkomplekset da pressen besøkte Statoil-anlegget i In Amenas i dag. 
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
I DAG: Det var synlige skader på boligkomplekset da pressen besøkte Statoil-anlegget i In Amenas i dag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer