<strong>SYMBOL:</strong> Victoria McGrath ble et symbol etter dette bildet da maratonløpet i Boston ble rammet av en terroraksjon. I dag ble det bekreftet at den 23 år gamle kvinnen har mistet livet i en trafikkulykke i Dubai. Foto: AP Photo/MetroWest Daily News, Ken McGagh/NTB Scanpix
SYMBOL: Victoria McGrath ble et symbol etter dette bildet da maratonløpet i Boston ble rammet av en terroraksjon. I dag ble det bekreftet at den 23 år gamle kvinnen har mistet livet i en trafikkulykke i Dubai. Foto: AP Photo/MetroWest Daily News, Ken McGagh/NTB Scanpix Vis mer

Victoria (23) ble et symbol etter terrorangrepet. I helga ble hun drept i en trafikkulykke

- Vi er i sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I tiden etter angrepet mot det tradisjonelle maratonløpet i Boston i 2013, ble Victoria McGrath et symbol på de som overlevde terroren.

Bildet av brannmannen James Plourde som bærer den da 20 år gamle kvinnen vekk fra eksplosjonsstedet gikk verden rundt, og hun holdt også en tale på en minnemarkering for de som mistet livet.

I dag kom nyheten om at hun har mistet livet i en trafikkulykke i Dubai. Dette bekreftes av moren til McGrath som skriver følgende i en e-post til NBC.

- Vi er i sjokk. Hjertene våre er knust.

Detaljer ikke kjent McGrath var på studietur til Dubai sammen med medstudent Priscilla Perez Torres. Hun mistet også livet i ulykken. Begge elevene var tilknyttet Northeastern University i Boston.

Universitetet bekreftet også at ulykken mandag, og sender sine kondolanser til familiene deres, men kunne ikke si noe mer detaljert om hva som skjedde.

- Victoria og Priscilla var høyt verdsatt og viktige i miljøet på universitetet. At de nå har gått bort etterlater seg et hull, og vi er alle i sorg. De var snille og talentfulle unge kvinner med en lys framtid foran seg, skriver de.

- Reddet livet mitt Ifølge Washington Post sto McGrath bare et par meter fra der den første av de to bombene gikk av. Hun pådro seg alvorlige nerveskader i det ene beinet.

Plourde, som er avbildet sammen med McGrath på det ikoniske bildet, sier i en uttalelse at han og familien er knust etter at de fikk nyheten.

- Det har blitt sagt at jeg reddet livet hennes, men sannheten er at hun reddet livet mitt. Hennes kjærlighet, støtte og vennskap hjalp meg og familien min i den vanskelige tiden etter angrepet, sier han.

Dømt til døden Tre tilskuere ble drept da Dzjokhar Tsarnajev og storebroren Tamerlan sprengte to bomber ved målområdet for Boston Marathon 15. april 2013. 264 ble skadd. Tre dager seinere ble en poiltimann drept av brødrene.

Den store jakten som fulgte, resulterte i en skuddveksling med brødrene 19. april, der Tamerlan Tsarnajev ble drept. Dzjokhar ble funnet i en båt i opplag noen timer seinere, og ble pågrepet etter å ha blitt skutt av politiet.

I mai i fjor ble Dzjokhar dømt til døden for angrepet. Juryen fant Dzjokhar skyldig på alle de 30 tiltalepunktene. Det slås bl.a. fast at han tok livet av ofrene med overlegg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer