Vant «Worst Cooks in America»:

Victoria (3) drept av realityvinner

Den amerikanske realityvinneren Ariel Robinson ble torsdag 12. mai dømt til livstid.

DØDE: Victoria Rose Smith ble bare tre år gammel. Foto: Change.org
DØDE: Victoria Rose Smith ble bare tre år gammel. Foto: Change.org Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2020 vant Ariel Robinson (30) fra Sør-Carolina det amerikanske reality- og matprogrammet «Worst Cooks in America».

Snaue seks måneder seinere ble hun - sammen med ektemannen Jerry Robinson - arrestert og tiltalt for barnemishandling med døden til følge.

Tiltalen kom fem dager etter at deres tre år gamle fosterdatter Victoria Rose Smith ble funnet livløs i familiens hjem 13. januar 2021.

Paret har fra før to biologiske barn, men adopterte Victoria og hennes to brødre i starten av 2020.

Stump vold

Under den fire dager lange rettssaken, som fant sted denne uka, forklarte rettsmedisinsk patolog Michael Ward at Victoria døde som følge av stump vold med stor kraft.

Det førte ifølge rettsmedisineren til at blodårene hennes sprakk. Blodet samlet seg i muskler og fett, som igjen førte til hennes død.

- Hvis vi mister nok blod, har ikke hjertet nok volum til å pumpe, sa han i retten, gjengitt av Fox News.

Oppkast

Selv har Robinson hevdet at skadene stammer fra 12. januar 2021, da hun ble sint på Victoria etter at hun kastet opp på klærne sine på vei til en gudstjeneste.

Hun mente at treåringen spiste altfor mye mat og deretter kastet opp med vilje.

To personer vitnet om den ovennevnte hendelsen, og fortalte at de så Robinson og treåringen stå på badet i kirka. Robinson forsøkte å skylle kjolen ren for oppkast.

Et av vitnene skal ha spurt Robinson om dattera var syk, hvorpå fostermora svarte at Victoria «spiser for mye og får seg selv til å kaste opp», og kalte det en «lek».

- Jeg ble frustrert, sa Robinson i retten torsdag da hun ble spurt om hendelsen.

Dømt til livstid

Da ektemannen inntok vitneboksen tirsdag 10. mai, sa han at kona ofte ble sint på grunn av treåringens matvaner, og at hun slo Victoria med belter og treplanker.

- Noen ganger tok jeg en bit av maten hennes, for å hjelpe henne, sa han i retten.

Torsdag 12. mai fant en jury Ariel Robinson skyldig i drap. 30-åringen ble dømt til livstid i fengsel.

Ønsker ny lov

Gjennom en underskriftskampanje på Change.org har flere titalls tusen signert for at delstaten skal vedta et lovforslag kalt «Victoria's Law».

«Vi ønsker at det skal være hyppigere uplanlagte hjemmebesøk hos foster- og adoptivforeldre - også etter at adopsjonen er ferdigstilt.

Vi ønsker at saksbehandlere skal snakke alene med barn i de ulike hjemmene, slik at de har mulighet til å be om hjelp dersom de trenger det», står det skrevet i kampanjen som i skrivende stund har 46 000 signaturer.

Etter tiltalen i 2021 ble «Worst Cooks in America»-sesongen fjernet fra Food Networks' plattformer, inkludert Discovery+, Hulu og Youtube.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer