Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Victoria glitrer

Dette er bildene som gleder Sverige. En smilende og tilsynelatende frisk kronprinsesse Victoria i lystig lag under Nelson Mandelas offisielle besøk i Sverige. Vårt nabofolk tror nå at prinsessen er i ferd med å bli frisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iført en vårgrønn kjole og en brosje med bilde av faren imponerte kronprinsessen stort under den kongelige banketten i Karl XIs galleri i slottet i Stockholm. Det er lenge siden svenskene har sett tronarvingen så frisk og opplagt. Sammen med sin mor, dronning Silvia, kjempet hun om Mandelas og folkets oppmerksomhet - og vant. Den svenske avisa Expressen beskrev møtet som Victorias kveld med Mandela.

Sykdommen

Nyheten om at kronprinsessen led av spiseforstyrrelser sjokkerte Sverige i november 1997. Etter en tenkepause besluttet hun å flytte utenlands for å få fred og studere. Hun har nå studert tre semestre ved Yale-universitetet nord for New York. Oppholdet i Amerika ser ut til å ha gjort henne godt. Svenskene håper nå at hun skal komme tilbake til hjemlandet fra høsten av. Hun ser nå så frisk ut at folket bare venter på den offisielle meldingen fra Slottet.

I dag setter hun seg på flyet tilbake til USA etter en vellykket uke i Sverige.

- Mesteparten av tida har jeg vært på slottet. I tillegg har jeg truffet mange venner, sa en lystig Victoria til Expressen.

Friere

I tillegg til deltakelsen på besøket med Mandela har hun også feiret sin navnedag sammen med familien.

Oppholdet i USA ser også ut til å ha preget prinsessens livsstil. Hun framstår nå som mer selvsikker og glad. Ikke bare språket, men også klesdrakten er preget av den frie studenttilværelsen i USA. Da avisa Expressen møtte henne i Djurgården, var hun kledd som en hvilken som helst amerikansk ungjente - i svart skinnjakke, tettsittende, svarte bukser og sportssko.

Victoria liker nå å bevege seg ute og vise seg fram. Uten å ha bestilt bord på forhånd stakk hun og fetteren Patrik Sommerlath innom vertshuset Ulla Winbladh. Der sjarmerte hun både hovmesteren og et knippe fotografer.

Kjæreste

Kjærlighetslivet står det nok også bra til med. Ifølge rapportene fra USA er hun fortsatt sammen med Daniel Collert(23). De har kjent hverandre i mange år. Siden 1993 har han blitt pekt ut som kronprinsessens kjæreste. Han studerer teatervitenskap i New York. Helt offisielt er det imidlertid ikke, og paret holder fortsatt god avstand - selv om de fra tid til annen blir observert dansende i New Yorks nattklubber. Victoria leier fortsatt hus hos en svensk amerikansk familie, mens Daniel trives godt i sin 150 kvadratmeter store leilighet på Manhattan.

STRÅLER: Victoria strålte som en sol ved siden av Nelson Mandela da han besøkte Sverige