Victoria har spiseforstyrrelser

STOCKHOLM(NTB-TT): Kronprinsesse Victoria lider av spiseforstyrrelser, og det er derfor hun har vært så tynn i det siste, opplyste det svenske hoffets informasjonssjef fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kongefamilien besluttet i går kveld å bekrefte at kronprinsessen har spiseforstyrrelser, sa informasjonssjefen Elisabeth Tarras-Wahlberg til Expressen.

- Kongen og dronningen er selvsagt urolige og gir henne all sin støtte. De sørger også for at hun får den profesjonelle hjelpen hun trenger, sa Tarras-Wahlberg.

Kronprinsesse Victoria var så mager da hun lørdag var på ball på Grand Hotel i Stockholm at det vakte oppsikt.

Hele høsten har vært fullpakket med gjøremål for henne, samtidig som hun har fått privatundervisning i statsvitenskap og fransk. Wahlberg-Tarras sa at programmet var blitt for tettpakket, særlig fordi Victoria tar det på alvor når hun representerer og føler et stort ansvar for alt hun gjør.

- Hun bærer en viktig del av det svenske monarkiet på sine skuldre. På en måte må hun fylle både sin egen rolle og prins Bertils, sier informasjonssjefen.

Wahlberg-Tarras sa at en annen faktor er at Victoria blir stresset av den store interessen mediene viser for henne.

Kronprinsessen begynte å slanke seg på forsommeren i forbindelse med studiene i Frankrike. Siden har vekten bare gått nedover.

Wahlberg-Tarras varslet at hun nå kommer til å trappe ned på gjøremålene. Hun har allerede lovet å ta del i den russiske presidenten Boris Jeltsins besøk neste uke, og i førjulstiden blir det en rekke tilstelninger. Men når universitetsstudiene i Uppsala begynner over nyttår, trappes representasjonen ned.