HISTORISK: Britiske Victoria Coren Mitchell er den første til å vinne European Poker Tour to ganger. Foto: Neil Stoddart/PokerStars.com
HISTORISK: Britiske Victoria Coren Mitchell er den første til å vinne European Poker Tour to ganger. Foto: Neil Stoddart/PokerStars.comVis mer

Victoria vant 4,8 millioner og ble pokerhistorisk

Den første til å vinne European Poker Tour to ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Journalist og programleder Victoria Coren Mitchell skrev pokerhistorie da hun i går ble den første spilleren til å vinne European Poker Tour (EPT) for andre gang, skriver BBC.

Etter å ha feid 556 konkurrenter av banen i italienske Sanremo, var prispengene på 476100 britiske pund, eller nær 4,8 millioner norske kroner, hennes, ifølge PokerStars.com.

Den britiske kvinnen er ikke bare en anerkjent pokerspiller og medlem av Team PokerStars Pro, hun er også journalist og har ukentlige spalter i The Observer og The Guardian. I tillegg leder Victoria Coren Mitchell spørreprogrammet «Only Connect» på BBC Four.

«I bloody WON!!!!!!» Da hun vant den prestisjetunge pokerturneringen i London i 2006, ble Coren Mitchell første kvinnelige vinner av EPT noensinne.

Med sin andre EPT-seier i går, har hun til nå spilt inn mer en 1,5 millioner pund i prispenger, noe som fører henne opp på topp ti-lista over kvinnelige pokerspillere gjennom historien.

«I WON! I bloody WON!!!!!!» skrev hun på Twitter etter å ha senket italienske Giacomo Fundaro i finalen. På norsk skulle det bli noe slikt som «Jeg VANT! Jeg pokker ta meg VANT!!!!!!».

Deretter fulgte Coren Mitchell opp med en unnskyldende melding om hennes litt for spreke språkføring på selveste påskemorgen.

«Men jeg VANT!»

Komiker-mann Victoria Coren Mitchell kjempet seg til toppen fra en åttendeplass inn i finalehelga.

- Jeg ringte stadig til mannen min i pausene og spurte: Er sjette plass ok? Femte plass?

Ektemannen, komikeren David Mitchell, visste åpenbart ikke helt hva han skulle svare.

- Jeg trodde kanskje jeg burde svare «du må komme på første plass» og ikke «åttende plass er fantastisk», sier Mitchell.

Kjendisskribenten og tv-personligheten vet ikke lenger om hun først og fremst er journalist eller profesjonell pokerspiller.

- Det er lenge siden jeg mistet følelsen av hva som egentlig er dagjobben min. Er jeg en profesjonell skribent som spiller poker på hobbybasis, eller er jeg en profesjonell pokerspiller som har skriving som hobby? spør Victoria Coren Mitchell.