TETT PÅ: Her følger den dømte politimannen (sladdet) de svenske kongebarna på slottet Sofiero utenfor Helsingborg i 2005. Foto: All Over Press
TETT PÅ: Her følger den dømte politimannen (sladdet) de svenske kongebarna på slottet Sofiero utenfor Helsingborg i 2005. Foto: All Over PressVis mer

Victorias livvakt dømt for voldtekt

Han var kronprinsesse Victorias livvakt. Og han har vært livvakt for finansminister Anders Borg. Nå er han dømt for voldtekt av sin kjæreste, og for å ha terrorisert henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Seks års fengsel ble straffen for den 49 år gamle politimannen, som har vært en av de mest betrodde livvaktene i den svenske sikkerhetspolitiet. Han har fulgt kronprinsessen på mange oppdrag, og han fikk også komme tilbake i jobben da han ble sluppet ut av varetektsarresten.

Det var 19. september i fjor voldtekten skjedde. Säpopolitimannen og hans samboer hadde reist til mannens sommerhus i Uppsala. Den ettermiddagen voldtekten skjedde forandret 49-åringen seg.

Låst fast og voldtattHer hadde han grepet tak i kjæresten, låst henne fast til en hagestol og voldtatt henne i flere timer. Ifølge kvinnen slo han henne også fem ganger i ansiktet, og truet med å invalidisere kvinnens sønn ved å knekke guttens nakke.

Uppsala tingrett mener også det er skjerpende at voldtekten skjedde mens han hadde en pistol liggende ved siden av seg.

BlånekterDen 49 år gamle politimannen ble arrestert etter at kvinnen ringte sin eksmann, som igjen ringte til hennes foreldre. Ingen visste imidlertid hvor de var, og foreldrene ringte i desperasjon til 49-åringens sjef på Säpo. Han ringte mannens mobiltelefon, og sa han måtte være rolig inntil en politipatrulje dukket opp.

Politipatruljen kom, og snakket med både mannen og kvinnen. Hun holdt på sin forklaring og sa hun ville anmelde ham, mens 49-åringen blånektet for beskyldningene.

Dro igjenEtter å ha snakket med de to reiste politipatruljen igjen. To dager etter den nå pådømte voldtekten var 49-åringen tilbake på jobb. Da fikk han ansvaret for å være livvakt for Sveriges finansminister Anders Bjørk under budsjettsamtalene.

— Han fikk bli i jobben fordi politipatruljen som kom til stedet ikke skrev noen anmeldelse. Da kunne vi ikke ta ham ut av tjeneste, sier pressetalsmann Patrik Peters ved Säpo til Expressen.

49-åringen har vært gjennom en lang rekke avhør, men har hele tiden, og konsekvent, nektet for at han har voldtatt sin kjæreste. I retten ble det også lagt fram en rekke sms-er, som antyder at paret likte dominant sex.

I retten forklarte kvinnen disse tekstmeldingene med at de var sendt før voldtekten, og sendt for at de begge ikke avviste dominant sex.

Den 49 år gamle livvakta er sjokkert over dommen. Han mener at bevisene er for svake, og han har bestemt seg for å anke dommen fra tingretten.